Loading...
Menu

Οι Πράκτορες του Πλανήτη αναλαμβάνουν δράση!

 Πιλοτικό εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα
        
Στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης, όπως ορίζει το ωρολόγιο πρόγραμμα του Υπουργείου, κάθε τάξη εντάσσει ένα πρόγραμμα δράσης.

Από πέρυσι είχαμε έρθει σε επαφή με την κυρία  Ελένη Ανδρεάδη, απόφοιτη του Κολλεγίου Ανατόλια ’96, η οποία διευθύνει τη μη κυβερνητική οργάνωση “Πράκτορες του Πλανήτη-Planet Agents” που αποτελεί πράγματι μια πολύ φιλόδοξη παρέμβαση στα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη. Μελετήσαμε με προσοχή όλο το πρόγραμμα και πράγματι είναι εντυπωσιακό και συνάμα πολύ χρηστικό για μικρούς και μεγάλους. Ήδη υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας που καθιστά το σχολείο πρωτοπόρο σε θέματα περιβάλλοντος. Μελετώντας το προσεχτικά βρήκαμε πως μπορεί να εφαρμοστεί δυναμικά στη Γ΄ και Δ΄ τάξη του Δημοτικού και σιγά σιγά να επεκταθεί στις υπόλοιπες τάξεις του σχολείου.

Έτσι λοιπόν, τα παιδιά των παραπάνω τάξεων μυήθηκαν στο ρόλο του «πράκτορα» δίνοντας μια υπόσχεση και καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς θα δράσουν στο πλαίσιο ενός προγράμματος που θα επιμελούνται από κοινού η κυρία Ανδρεάδη με τους εκπαιδευτικούς των Γ΄ και Δ΄ τάξεων. Μέσα από το εκπαιδευτικό υλικό, έντυπο και ηλεκτρονικό, πειράματα και παρατηρήσεις, δράσεις και εργασίες, θα γνωρίσουν περιβαλλοντικά προβλήματα και θα γίνουν πράκτορες του πλανήτη για άκρως ευαίσθητα θέματα (ενέργεια, μόλυνση, νερό, φαινόμενο θερμοκηπίου κ.α.).

Σ’ αυτή την προσπάθεια θα εντάξουμε και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, ο οποίος, πέραν της ευαισθητοποίησης, θα συμμετάσχει δυναμικά στην αλλαγή, μαζί με τα παιδιά, του φυσικού περιβάλλοντος του σχολείου. Πιστεύουμε πως η επαφή των παιδιών με το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα θα δώσει μια ξεχωριστή παιδοκεντρική νότα στο όλο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα. Τα παιδιά «πράκτορες του πλανήτη» θα γίνουν πρεσβευτές μια καινούριας αντίληψης για την οικολογία και το περιβάλλον.

Ας τους έχουμε εμπιστοσύνη!

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη