Loading...
Menu

Οι Nέες Tεχνολογίες στην Eκπαίδευση

Moodle: Διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαίδευσης εξ αποστάσεως

Το Δημοτικό Σχολείο, εφαρμόζοντας τη δυναμική των νέων τεχνολογιών, εισήγαγε στο πρόγραμμά του την πλατφόρμα moodle. Η αφορμή δόθηκε όταν αναγκαστήκαμε να κλείσουμε τα τμήματά μας λόγω γρίπης.

Έτσι, δάσκαλοι/ες του ελληνικού και του αγγλικού προγράμματος των Δ’, Ε’, ΣΤ΄ τάξεων οργάνωσαν πιλοτικά ένα ελκυστικό ηλεκτρονικό πρόγραμμα μαθημάτων. Με παιδοκεντρική πάντα διάθεση, μέσα από παραινέσεις, συστάσεις και οδηγίες, τα παιδιά κλήθηκαν να δουλέψουν από τον Η/Υ του σπιτιού τους επιλεγμένη ύλη που προετοίμαζαν καθημερινά οι δάσκαλοι/ες τους. Με αυτό τον τρόπο δεν χάθηκε η επαφή των παιδιών ούτε με το σχολείο ούτε με το διδακτικό προσωπικό με το οποίο μάλιστα είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάσουν απόψεις.

Το πρόγραμμα είχε προαιρετικό χαρακτήρα αλλά με χαρά διαπιστώσαμε πως συμμετείχε η πλειοψηφία των παιδιών. Η καινοτομία αυτή του προγράμματός μας θα επεκταθεί στη συνέχεια και στην Γ’ τάξη και φιλοδοξούμε να εμπλουτιστεί με πιο δημιουργικό τρόπο στην καθημερινή μας εκπαιδευτική λειτουργία.   

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη