Loading...
Menu

Το Anatolia Elementary γιορτάζει την Ημέρα της Γης

Για πρώτη χρονιά, οι μαθητές του Ανατόλια ενώνουν τις δυνάμεις τους με εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο στον κοινό εορτασμό της Ημέρας της Γης, στις 22 Απριλίου 2010. Όλοι οι μαθητές του Ανατόλια από το νηπιαγωγείο έως και το τμήμα πτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών (ACT) θα λάβουν μέρος σε μια σειρά από εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας στην πραγματικά συγκλονιστική κατάρρευση του περιβάλλοντός μας αλλά και να τονίσουν τη δυνατότητα ανάληψης δράσεων, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Από τις 8:00 το πρωί μέχρι και το τέλος των μαθημάτων, σε διάφορα σημεία του campus θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, ομιλίες, διαγωνισμοί και happenings. Οι μαθητές του Ανατόλια ευαισθητοποιούνται και κινητοποιούνται για το περιβάλλον. Ας τους βοηθήσουμε όλοι μας με όλες μας τις δυνάμεις.

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το πρόγραμμα εορτασμού του Δημοτικού.

Λίγα λόγια για την Ημέρα της Γης (από το wikipedia.org)

Η Ημέρα της Γης δημιουργήθηκε προκειμένου να εμπνεύσει και να αφυπνίσει τον κόσμο σε θέματα σχετικά με το περιβάλλον και γιορτάζεται παγκοσμίως στις 22 Απριλίου. Την ημέρα εμπνεύστηκε ο Αμερικανός Γερουσιαστής Gaylord Nelson το 1970 ο οποίος έδωσε την ιδέα στον Denis Hayes που με τη σημαντική βοήθεια του τότε δημάρχου της Νέας Υόρκης Lindsay διοργάνωσαν μία τεράστια εκδήλωση στις 22 Απριλίου 1970 με την κινητοποίηση περίπου 20 εκατομμυρίων Αμερικανών. Ήταν τέτοιος ο ενθουσιασμός των διοργανωτών που ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης συμφώνησε να κλείσει την 5η Λεωφόρο για τις εκδηλώσεις.

Εκείνη την πρώτη Ημέρα της Γης, ο Hayes και οι συνεργάτες του διοργάνωσαν μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη την Αμερική. Χιλιάδες κολλέγια και πανεπιστήμια συμμετείχαν σε διαδηλώσεις κατά της καταστροφής του περιβάλλοντος και για πρώτη φορά ομάδες που μάχονταν εναντίον της μόλυνσης από τα εργοστάσια, των τοξικών, των εντομοκτόνων και των λιπασμάτων, τη μείωση της βιοποικιλότητας και την εξαφάνιση των ζώων συνειδητοποίησαν για πρώτη φορά ότι είχαν κοινούς στόχους και αξίες.

Η Ημέρα της Γης στις 22 Απριλίου του 1990 κινητοποίησε 200 εκατομμύρια ανθρώπους σε 141 χώρες φέρνοντας στο προσκήνιο τα πιο σημαντικά περιβαλλοντικά θέματα και ανοίγοντας το δρόμο για τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 1992.

Προκειμένου να μετατρέψουν την ημέρα της γης σε ετήσιο σημαντικό γεγονός παρά σε μια εκδήλωση που γινόταν κάθε 10 χρόνια, ο Γερουσιαστής Nelson και ο Bruce Anderson, διοργανωτής της ημέρας του 1990 με συντονισμένες προσπάθειες διοργάνωσαν τα επόμενα πέντε χρόνια ετήσιες εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γης, έως το 1995, τη χρονιά των 25ων γενεθλίων, οπότε και παρέδωσαν τη σκυτάλη στο Δίκτυο για την Ημέρα της Γης.

Ο εορτασμός της Ημέρας της Γης το 2000 είχε πλέον τη βοήθεια του διαδικτύου, μέσω του οποίου 5.000 περιβαλλοντικές οργανώσεις και ακτιβιστές απ’ όλο τον κόσμο συντονίστηκαν για να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους στον αριθμό-ρεκόρ των 184 χωρών.

Η Ημέρα της Γης το 2007 ήταν μία από τις μεγαλύτερες που διοργανώθηκαν ποτέ με περίπου 1 δισεκατομμύριο συμμετέχοντες σε χιλιάδες μέρη ανά τον κόσμο όπως Κίεβο, Καράκας, Τουβαλού, Μανίλα, Τόγκο, Μαδρίτη, Λονδίνο και Νέα Υόρκη.

 Η σημαία της Ημέρας της Γης σχεδιάστηκε από τον Ron Cobb το 1969. Το σύμβολό της Θ προέρχεται από τα αρχικά γράμματα "E" και "O" των λέξεων "Environment" και "Organism" αντίστοιχα. 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη