Loading...
Menu

Το Anatolia Elementary Γιορτάζει την Ημέρα της Γης

Την Πέμπτη 22 Απριλίου, μια καταπληκτική ανοιξιάτικη ημέρα, τιμήθηκε και γιορτάστηκε και στις εγκαταστάσεις του δημοτικού μας σχολείου η «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ». H ημέρα αυτή, η οποία έχει τις ρίζες της πίσω στην Αμερική της δεκαετίας του 1970, γιορτάζεται διεθνώς απ’ το 1990 και στόχος της είναι η κινητοποίηση των πολιτών σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Στo πλαίσιo επομένως της σημαντικής αυτής προσπάθειας που καταβάλλει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΝΑΤΟΛΙΑ για την ενημέρωση, ενθάρρυνση, ενεργοποίηση και δράση των παιδιών, οργανώσαμε πλήθος δραστηριοτήτων τόσο στις κάτω όσο και στις πάνω εγκαταστάσεις του σχολείου μας, σεβόμενοι βέβαια και το σχολικό ημερήσιο πρόγραμμα των μαθητών μας.

Έτσι, οι δάσκαλοι των τάξεων διεξήγαγαν το εκπαιδευτικό τους έργο μέσα σε αίθουσες με κλειστά φώτα και ανοιχτές κουρτίνες για την εξοικονόμηση ενέργειας, αφιέρωσαν διδακτικές ώρες για να μιλήσουν στα παιδιά για οικολογικά θέματα και οργάνωσαν δράσεις με περιβαλλοκεντρικό χαρακτήρα και στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών (ζωγραφική, παιχνίδια, μέθοδο project). Όλο το σχολείο στολίστηκε με καταπληκτικά δημιουργήματα των παιδιών, που είχαν προετοιμάσει τις προηγούμενες μέρες στις ώρες των τεχνικών υπό την καθοδήγηση της κας Ρεϊση και κας Χατζηκεφαλά, με θέμα το περιβάλλον και την οικολογία. Στις ώρες της γυμναστικής, τα παιδιά εκτονώθηκαν με παιχνίδια ανακύκλωσης, τα οποία συνδύαζαν άθληση και μάθηση.

Η κορύφωση της ημέρας αυτής, έφτασε με τη δενδροφύτευση που έλαβε μέρος στις πάνω εγκαταστάσεις του σχολείου από τους μαθητές των μεγάλων τάξεων (Δ’, Ε’ και Στ’ δημοτικού). Με την πολύτιμη βοήθεια και συνεισφορά του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, οι μαθητές εργάστηκαν ανά ομάδες και προχώρησαν συμβολικά στη διαδικασία φύτευσης δενδρυλλίων για τον εξωραϊσμό του προαύλιου χώρου αλλά και για την ενίσχυση του αισθήματος συμμετοχής τους στο περιβαλλοντικό ζήτημα. Πέρα από τη δενδροφύτευση, έλαβε μέρος και μία ακόμη οικολογική δράση, αυτή του καθαρισμού ενός τμήματος της παραλίας Πυλαίας με πρωταγωνιστές τους μαθητές του ΣT2 τμήματος σε συνεργασία με το Αμερικανικό Προξενείο.


 
Από την ημέρα αυτή όμως, δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν φυσικά οι Πράκτορες του Πλανήτη και η δράση τους!!!! Για την ολοκλήρωση της τελευταίας τους αποστολής και την παραλαβή του παρασήμου που τους αναλογεί, οι Πράκτορες μας μοίρασαν κάδους ανακύκλωσης σε κάθε τάξη και παρουσίασαν τον κάδο κομποστοποίησης που βρίσκεται στην αυλή του σχολείου με το σύνθημα ότι «Τίποτα δεν πάει χαμένο!».

Μπορεί η σχολική χρονιά να τελειώνει, αλλά οι προσπάθειες για τη διάσωση του Πλανήτη δεν τελειώνουν ποτέ και δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Οι Πράκτορες του Πλανήτη, το πρόγραμμα της ομώνυμης ΜΚΟ, το οποίο χορήγησε με αγάπη και ενδιαφέρον για το περιβάλλον η απόφοιτος του Κολεγίου Ανατόλια, Ελένη Ανδρέαδου ’96, έθεσε τις βάσεις και ανοίγει το δρόμο για μια πιο ενδιαφέρουσα προσέγγιση στα εκπαιδευτικά δρώμενα. Οι Πράκτορες του Πλανήτη επομένως δεν πρόκειται να σταματήσουν τη δράση τους εδώ και ανανεώνουν το ραντεβού τους για του χρόνου με τη «στρατολόγηση» μάλιστα και νέων πρακτόρων...!! Εν αναμονή λοιπόν της νέας σχολικής χρονιάς και της συνέχισης του πολύτιμου έργου των μικρών μας ηρώων για έναν πλανήτη πιο όμορφο, πιο πράσινο, πιο ζωντανό, μέσα από τα μάτια των δικών μας παιδιών.....


 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη