Loading...
Menu

Το μήνα Νοέμβριο η τέχνη είχε την τιμητική της!

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του σχολείου μας, τα παιδιά των Β’-Στ’ τάξεων καθώς και τα νήπια είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον «πατέρα της αφίσας», τον Henri de Toulouse-Lautrec, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα του Α.Π.Θ.

Μέσα από μία άκρως ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική ξενάγηση, η οποία συνδυάζει εικόνες, ήχο, προβολή βίντεο και παιχνίδι, τα παιδιά θαύμασαν έργα του διάσημου αυτού δημιουργού της Belle Epoque. Μπόρεσαν να ταξιδέψουν για λίγο μέσα στο χρόνο και να μεταφερθούν στην εποχή του δημιουργικού και «επαναστατικού» – καλλιτεχνικά – Παρισιού, και πιο συγκεκριμένα στο λόφο της Μονμάρτρης.

Επίσης, στο πλαίσιο της έκθεσης αυτής, το Τελλόγλειο Ίδρυμα τιμά και φιλοξενεί και δημιουργήματα του δικού μας χαράκτη που διέπρεψε την εποχή εκείνη στο Παρίσι, του Δημήτριου Γαλάνη. Μ’ αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά μέσα σε ένα πρωινό ήρθαν σε επαφή με δύο σημαντικές φιγούρες της λιθογραφίας και της χαρακτικής, γνωρίζοντας παράλληλα έναν ξένο και έναν Έλληνα καλλιτέχνη.


Έργο του Γαλάνη – Συλλογή Σχεδίων και Χαρακτικών του Γαλάνη από τη δωρεά Δ. Τσάμη.

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη