Loading...
Menu

Έξοδος στον Κινηματογράφο Ολύμπιον

Μια εβδομάδα πριν αρχίσει το 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, οι μαθητές των τμημάτων Ε1 και Ε2 του δημοτικού μας σχολείου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κι αυτοί τη μαγεία του κινηματογράφου. Έτσι, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου οι μαθητές παρακολούθησαν την εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας ταινία «Το σημάδι της φάλαινας» (The whale rider).

Η ταινία αν και φαινομενικά προβάλλει τα ήθη, τις συνήθειες και τα τελετουργικά της φυλής Μαορί της Νέας Ζηλανδίας, τα νοήματα που θέλει να αποδώσει είναι πολύ βαθύτερα και ουσιαστικά. Πρωταγωνίστρια της ιστορίας η 12χρονη Παϊκεα, η τελευταία απόγονος της οικογένειας και εγγονή του αρχηγού της φυλής, Κόρο, ενός σκληρού και άκαρδου άντρα. Η Παϊκεα καθώς είναι κορίτσι «σπάει» -σύμφωνα με τον Κόρο-  το σύνδεσμο και τη συνέχεια της φυλής αφού είθισται η ιδιότητα του αρχηγού να κληρονομείται στον πρωτότοκο γιο. Κάτι τέτοιο όμως είναι αδύνατο να γίνει και έτσι η ταινία περιστρέφεται  γύρω από το συνεχή αγώνα της μικρής να αποδείξει στον παππού της ότι έχει ικανότητες και είναι άξια για τη διαδοχή. Τελικά, το πείσμα της καθώς και η χαρισματικότητά της τη δικαιώνουν. Αυτή είναι η Εκλεκτή και μέσα από σειρά περιστατικών και γεγονότων αποκαλύπτεται πως πεπρωμένο της είναι να «τιθασεύσει» αυτή τη Φάλαινα, σύμβολο και προστάτη της φυλής της.

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη