Loading...
Menu

Green Hybrid 101

GREEN/HYBRID 101: Αυτός είναι ο τίτλος του πρώτου σεμιναρίου που έλαβε μέρος στις εγκαταστάσεις του 2ου Δημοτικού μας σχολείου στις 14.12.2010 προς ενημέρωση των «Πρακτόρων του Πλανήτη» (το περιβαλλοντικό πρόγραμμα που χορηγεί από πέρσι στο σχολείο μας η Ελένη Ανδρεάδου ’96) από το μυστηριώδη επισκέπτη που περίμεναν, τον κύριο Σάββα Κάλφα, και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον κύριο Κάλφα, Γενικό Διευθυντή των περιοδικών Auto Business Review/ ecoreview.gr και εκδότη της εφημερίδας Ecotest.gr, που συνεργάζεται με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο Ανατόλια διοργανώνοντας σεμινάρια και ημερίδες για τις «πράσινες» τεχνολογίες που αφορούν το αυτοκίνητο και τις μεταφορές γενικότερα.

Και μπορεί να ακούγεται άτοπο μικροί μαθητές να ενημερώνονται και να έρχονται σε επαφή με τεχνολογικά επιτεύγματα που θα χρειαστούν ή θα χρησιμοποιήσουν χρόνια αργότερα, η κοινωνία όμως και καλύτερα η ίδια η ζωή υποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο. Μιλώντας μεταφορικά  αυτό μπορεί να συμπεριληφθεί  μέσα σε μια φράση: «Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία». Για ποιο λόγο η χρήση αυτής της ρήσης; Για το λόγο πως πλέον ο Πλανήτης μας νοσεί… Είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν δραστικά μέτρα για να κληρονομήσουν και οι επόμενες γενιές κάτι από αυτό που γευόμαστε τώρα εμείς.

Η μέρα επομένως ήταν ευνοϊκότατη από άποψη καιρού – δύο μέρες αργότερα τα σχολεία έκλεισαν λόγω χιονιού – και μετά από μια απλή σε σχεδιασμό αλλά ουσιαστική σε περιεχόμενο παρουσίαση από τον κύριο Κάλφα, τα παιδιά είδαν και γνώρισαν από κοντά όλες τις τεχνολογικές και οικολογικές εξελίξεις που εφαρμόζονται στο χώρο των αυτοκινήτων. Οι μαθητές σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης έδειξαν ενθουσιασμό και ενδιαφέρον και είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν συζήτηση με τον κύριο Κάλφα και να λύσουν τις απορίες τους. Μετά το πέρας της παρουσίασης τα παιδιά βγήκαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου όπου ο κύριο Κάλφας είχε παρατάξει έναν πλήρη στόλο αυτοκινήτων με φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων και το πολύχρωμο αυτοκίνητο που είχαν ζωγραφίσει τα παιδιά σε προηγούμενη επίσκεψή τους στο Mediterranean Cosmos συμμετέχοντας σε μια δράση για το πώς φαντάζονται το αυτοκίνητο του μέλλοντος. (για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www. ecoreview.gr.

Τους έδειξε επίσης και ένα ηλεκτρικό ποδήλατο της αποδεικνύοντας ότι η ηλεκτροκίνηση αρχίζει σιγά σιγά να κατακτά όλες τις μορφές των σύγχρονων μεταφορικών μέσων.

Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά ενημερώθηκαν και διασκέδασαν βλέποντας για μία ακόμα φορά πως ο τρόπος για να σώσουμε τον Πλανήτη μας είναι εύκολος αρκεί να υιοθετούμε «πράσινες» και οικολογικές πρακτικές.

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη