Loading...
Menu

Το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Πηγαίνουν Θέατρο

Τη θεατρική παράσταση το «Σκλαβί» στο θέατρο Αριστοτέλειον είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα νήπια και οι μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης του Δημοτικού μας σχολείου.

Η Ξένια Καλογεροπούλου, μία από τους σημαντικότερους νεοέλληνες θεατρικούς συγγραφείς, ξετυλίγει μια συγκινητική ιστορία δύναμης, πείσματος, αγάπης και αφοσίωσης:
Ένα βασιλόπουλο βλέπει τη ζωγραφιά μιας βασιλοπούλας που κρατάει ένα γαλάζιο ρόδο, την ερωτεύεται και ξεκινάει να τη βρει στα πέρατα του κόσμου. Στο ταξίδι, που είναι μακρύ και επικίνδυνο, τον συνοδεύει ο αδερφός του, νόθος γιος του βασιλιά, παιδί μιας σκλάβας. Η βασιλοπούλα όμως δεν ερωτεύεται το βασιλόπουλο αλλά το «σκλαβί», που ποτέ δε θα παραδεχτεί πως την αγάπησε.
Πέρα από τη φαινομενικά εύκολη και χαλαρή πλοκή της ιστορίας, το παραμύθι έχει πολύ βαθύτερα νοήματα και διδάγματα που τα μεταφέρει με ένα τρόπο συναρπαστικό. Η παράσταση περνάει το θεατή από διάφορες ψυχολογικές καταστάσεις χωρίς όμως να τον επιβαρύνει και να τον «φορτίζει» στο τέλος της παράστασης καθώς το τέλος μένει ανοιχτό στη φαντασία του κάθε παιδιού.

Εκτός όμως από τη διασκεδαστική και ευχάριστη πλευρά του παραμυθιού, οι μικροί θεατές της παράστασης είχαν και την ευκαιρία να βοηθήσουν και κάποια άλλα παιδάκια αφού 1€ από το κάθε μαθητικό εισιτήριο θα πάει στο Σύλλογο Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών «Στοργή» για την περίθαλψη και θεραπεία των καρκινοπαθών παιδιών.

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη