Loading...
Menu

Οι Πράκτορες του Πλανήτη Ξαναχτυπούν!

Η εμβέλεια της δράσης των Πρακτόρων του Πλανήτη μεγαλώνει και έτσι τις προηγούμενες μέρες, στις 7 και 8 Απριλίου, οι μαθητές της Δ’ και Ε’ τάξης του Δημοτικού μας πήγαν παραλία!

Ο λόγος όμως που τους οδήγησε εκεί σίγουρα δεν ήταν το μπάνιο και η διασκέδαση αλλά η ανάθεση της αποστολής τους από την Περιβαλλοντοπόλ... «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΗΣ».

Αυτή τη φορά, οι Πράκτορες μεταφέρθηκαν στην παραλία του Ποταμού Επανομής και με την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία του Δήμου Θερμαϊκού και της HELMEPA, της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, έβαλαν τα γάντια τους, πήραν τις σακούλες τους και άρχισαν να συλλέγουν σκουπίδια με ιδιαίτερο ζήλο και ενθουσιασμό!

 

 

Η συγκεκριμένη ακτή επιλέχθηκε γιατί εκτός από κοντινός θερινός προορισμός για αρκετούς Θεσσαλονικείς - της έχει απονεμηθεί και η Γαλάζια Σημαία του ΕΟΤ- είναι και ένας σημαντικός υγροβιότοπος, όπου καταφεύγουν πολλά είδη πουλιών κάθε χρόνο (περιοχή Natura 2000).

Δυστυχώς, οι συνήθειές μας δεν αλλάζουν και η παραλία γεμίζει με παντός τύπου σκουπίδια καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου από παραθεριστές, λουόμενους, αλιείς ακόμα και με απορρίματα, όπως λάστιχα και ηλεκτρικές συσκευές.

Μ’ αυτή τη δράση, το Σχολείο μας αποδεικνύει πως υπηρετεί με συνέπεια τους στόχους που έχει βάλει και μέσω του περιβαλλοντικού προγράμματος «Πράκτορες του Πλανήτη» της Ελένης Ανδρεάδη ’96 που υλοποιείται από πέρσι. Ευαισθητοποιεί τα παιδιά σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και βιωματικής μάθησης με απώτερο σκοπό τα παιδιά του σήμερα να εξελιχθούν στους ενεργούς πολίτες του αύριο.

 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη