Loading...
Menu

Η Γ^27 Δημοτικού Πάει Θέατρο

Μια άκρως διασκεδαστική και διδακτική παράσταση παρακολούθησαν οι μαθητές της Γ’ δημοτικού στο θέατρο Σοφούλη, βασισμένη στους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη. Η παράσταση ονομάζεται «Η χώρα των πουλιών» και αποτελεί μια ξεκαρδιστική, σύγχρονη και προσαρμοσμένη στην κοινωνία του σήμερα διασκευή.

Η αναζήτηση του Πεισθέταιρου και του Ευελπίδη για μια πόλη ειρηνική, φιλήσυχη και πλούσια τους οδηγεί στον Τσαλαπετεινό, ο οποίος όμως δεν έχει να τους προτείνει κάτι. Έτσι ο Πεισθέταιρος πείθει τον Τσαλαπετεινό και όλα τα υπόλοιπα πουλιά να ιδρύσουν οι ίδιοι μια πόλη ανάμεσα στον κόσμο των ανθρώπων και των θεών, τη Νεφελοκοκκυγία. Με αυτόν τον τρόπο θα γινόντουσαν οι ρυθμιστές και διαμεσολαβητές των κόσμων αυτών. Καθώς η τσίκνα από τις θυσίες των ανθρώπων δεν φτάνει στους θεούς, επειδή έχουν χτίσει ένα τείχος που δεν επιτρέπει να ανέβει, οι θεοί αρχίζουν και πεινάνε. Στέλνουν έτσι αντιπροσωπεία στη Νεφελοκοκκυγία τον Ποσειδώνα, τον Ηρακλή και τον Τριβαλλό για να διαπραγματευτούν την ελεύθερη διακίνηση της τσίκνας. Οι διαπραγματεύσεις καταλήγουν στο γάμο της όμορφης θεάς Βασίλειας με τον Πεισθέταιρο και την ελεύθερη διακίνηση της τσίκνας.

Όλα τα παραπάνω, δοσμένα μέσα από χορό, τραγούδι, πολύχρωμα κουστούμια και αστεία συνθέτουν ένα άκρως απολαυστικό σκηνικό για μεγάλους και μικρούς φίλους του θεάτρου.

 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη