Loading...
Menu

Η Eλιά και το Λάδι στο Χώρο και το Χρόνο

Στο πλαίσιο της θεματικής μας ενότητας "Η ελιά και το λάδι στο χώρο και το χρόνο", οι μαθητές του νηπιαγωγείου προσέγγισαν το θέμα βιωματικά, ως εξής:
  • Μετά από περιήγηση στο campus του Ανατόλια, εντοπίσαμε τα ελαιόδεντρα και τα παιδιά μάζεψαν στα πανέρια τους τις ελιές – αυτούς τους "πολύτιμους θησαυρούς" του σχολείου μας.
  • Μαζέψαμε αρωματικά φυτά από τον κήπο του σχολείου, δενδρολίβανο, βασιλικό και δυόσμο και στη συνέχεια, φτιάξαμε στην τάξη τη συνταγή για νόστιμο ελαιόλαδο χτυπώντας τα μυρωδικά στο γουδί μαζί με αλάτι και ρίγανη.

  • Ζωγραφίσαμε επί τόπου τα ελαιόδεντρα με νερομπογιές
  • Επισκεφτήκαμε το εργαστήριο Φυσικής στο κτίριο του Β΄ Δημοτικού, όπου και παρακολουθήσαμε από τον κ. Αντώνη Χρυσό τη διαδικασία παραγωγής ελαιόλαδου χρησιμοποιώντας τη φυγόκεντρο δύναμη.

  • Ξεναγηθήκαμε στο ελαιοτριβείο του κ. Χρήστου Λέμπερου, όπου είδαμε τη διαδικασία παραγωγής λαδιού με τη χρήση μηχανημάτων.
  • Τέλος, μιλήσαμε για τη διατροφική αξία του ελαιόλαδου και φτιάξαμε μια υπέροχη σαλάτα με τα λαχανικά που έφεραν στο σχολείο τα παιδιά.

 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη