Loading...
Menu

Λαοί που Xάνονται - 2ο μέρος

Η έλξη και η γοητεία που ασκούν οι πρώτοι κάτοικοι της αμερικανικής ηπείρου προς όλους εμάς τους "πολιτισμένους" λαούς είναι έντονη τα τελευταία χρόνια. Οι λόγοι είναι πολλοί αλλά ως κυριότερο θα μπορούσαμε να αναφέρουμε το αδιέξοδο των σύγχρονων πολιτισμών μας σε σχέση με το χάσιμο της επαφής του ανθρώπου με τη φύση και την καταστροφή που έχει προκαλέσει σ^27 αυτήν, λόγω ακριβώς της απομάκρυνσής του από κάθε τι φυσικό.

Οι Ινδιάνοι αντίθετα διακρίθηκαν για την αγάπη τους στη Μητέρα-Φύση, για την ένωσή τους με κάθε δημιούργημά της και για το σεβασμό σε κάθε ζωντανό οργανισμό. Για τους Ινδιάνους η Γη είναι ζωντανή. Οι πέτρες, τα δέντρα, τα σύννεφα και όλα όσα μας περιβάλλουν είναι πλάσματα που ανήκουν στην ίδια μεγάλη οικογένεια και αξίζουν την προσοχή και τη φροντίδα του.


Mε τη βοήθεια του διαδραστικού πίνακα, μέσα από το google earth ταξιδέψαμε νοερά στην Αμερική για να εντοπίσουμε πού κατοικούν οι Ινδιάνοι, αφού πρώτα ακολουθήσαμε την πορεία που χάραξαν περίπου 20.000 χρόνια πριν, διασχίζοντας μια φυσική γεωλογική γέφυρα που εκτεινόταν από τη Σιβηρία ως την Αλάσκα. Ασχοληθήκαμε κυρίως με τη φυλή των Πουέμπλο (ΝΔ Αμερική) και στο πλαίσιο της βιωματικής εκπαίδευσης, χορέψαμε στην τάξη το «χορό της βροχής» και κατασκευάσαμε τις «κούκλες κατσίνα».

 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη