Το Σουσάμι και η Διατροφική του Αξία
Μια φορά κι έναν καιρό, στα βάθη της Ανατολής, ο Αλή Μπαμπάς, μπροστά σε μια ερμητικά κλεισμένη σπηλιά φώναξε: "σουσάμι άνοιξε" και όπως ο καρπός του σουσαμιού ανοίγει για να χυθεί ο σπόρος σαν χρυσάφι, έτσι και η σπηλιά άνοιξε και φανερώθηκαν μπροστά του οι θησαυροί, σύμβολα των ευεργετικών ιδιοτήτων του σησαμιού για την υγεία του ανθρώπου.
Στο πλαίσιο της διατροφικής διαπαιδαγώγησης, τα παιδιά του νηπιαγωγείου έμαθαν για την ιστορία του σησαμιού, την καλλιέργεια και την επεξεργασία του προκειμένου να εξαχθούν τα προϊόντα του, που είναι πλούσια σε διατροφική αξία, απόλυτα ενταγμένα στη Μεσογειακή διατροφή και μπορούν να συνοδεύουν το καθημερινό τους διαιτολόγιο.
Ευχαριστούμε τη Βιομηχανία Τροφίμων “Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ” για το ενημερωτικό, έντυπο υλικό και τα προϊόντα παρθένο σησαμέλαιο, μακεδονικό ταχίνι και μακεδονικό χαλβά που πρόσφερε για άλλη μια φορά στα παιδιά του σχολείου μας.