Loading...
Menu

Green/Hybrid 101

Η οικολογική μετακίνηση (ecomobility), οι νέες τεχνολογίες στον τομέα των μεταφορών και η ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης αποτελούν τα θέματα μιας σειράς σεμιναρίων που διοργανώνει φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά το Κολλέγιο Ανατόλια με τη συνεργασία του Auto Βusiness Review. O ενημερωτικός αυτός κύκλος απευθύνεται στους μαθητές του Anatolia Elementary School και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μικρών ηλικιών γύρω από τις εναλλακτικές μορφές μετακίνησης. Οι μαθητές εξοικειώνονται έτσι με τη λογική της βιώσιμης κινητικότητας και κατανοούν τις σύγχρονες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Η συζήτηση που αναπτύσσεται με τους μαθητές κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων αναδεικνύει τη σημασία μιας ευρύτερης σειράς παραμέτρων όπως η βελτίωση του αστικού κλίματος, η αναβάθμιση του αστικού τοπίου, η ενθάρρυνση της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς, η ανάδειξη του κοινωνικού κόστους των μεταφορών αλλά και η κατανόηση των νέων τεχνολογιών που κάνουν δυναμικά πλέον την εμφάνισή τους στον τομέα των μεταφορών.


Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην εξάπλωση της ηλεκτροκίνησης και των υβριδικών τεχνολογιών αλλά και την ανάπτυξη των υπόλοιπων πράσινων» τεχνολογικών λύσεων που στοχεύουν στη μείωση των εκπομπών και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Το πρώτο σεμινάριο της φετινής σχολικής χρονιάς έγινε την Τετάρτη 9/2/2012 στις εγκαταστάσεις του Anatolia Elementary School. Εάν θέλετε να ενημερωθείτε για τις «πράσινες» μετακινήσεις και να μάθετε περισσότερα για την προσπάθεια μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2), επισκεφθείτε την ιστοσελίδα C∅2.gr (www.Czero2.gr).

 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη