Loading...
Menu

GREEN HYBRID 101- PART 2

Για το δεύτερο μέρος του κύκλου σεμιναρίων GREEN HYBRID 101 με τίτλο «Πράσινες Μεταφορές» επισκέφτηκε για μία ακόμα φορά τις εγκαταστάσεις του 2ου Δημοτικού ο κος. Σάββας Κάλφας την προηγούμενη εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας αυτής, οι μαθητές της Ε’ τάξης εμβάθυναν στην εφαρμογή των σύγχρονων τεχνολογιών στην αυτοκίνηση και στην κατανόησή τους.

 

Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ηλεκτροκίνηση και τον τρόπο φόρτισης των μπαταριών καθώς και τις δυσκολίες που υπάρχουν, εντυπωσιάστηκαν όμως από τη συμβολή των οδικών μεταφορών στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και κατ’ επέκταση από το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ενός φαινομένου που αφορά όλο τον πλανήτη.

 

Για μία ακόμα φορά τονίστηκε η αναγκαιότητα εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης και εξοικονόμησης ενέργειας και τέθηκε ο προβληματισμός για τη χρήση των αυτοκινήτων στην καθημερινή μας ζωή. Τα παιδιά πρότειναν από μόνα τους τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και τη χρήση των ποδηλάτων -απλές, καθημερινές και μικρές κινήσεις που μπορούν όμως να βοηθήσουν την ποιότητα ζωής τους-.

 

Η συζήτηση έκλεισε με μεγάλο ενθουσιασμό και ανυπομονησία για την επόμενη συνάντηση καθώς τα παιδιά έδειξαν φοβερό ενδιαφέρον και ευαισθητοποίηση για θέματα που αφορούν το περιβάλλον και τα επηρεάζουν άμεσα.

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη