Loading...
Menu

Συμμετοχή του Ανατόλια στο SEE Science Festival

 

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή μαθητών ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Επιστήμης - SEE Science Festival με τίτλο «Καινοτομία μέσω επιστήμης: Μάθε, ζήσε, δημιούργησε, γιόρτασε» που πραγματοποιήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2012 στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.

Περισσότεροι από 1.300 μαθητές έδωσαν το παρών στο φετινό SEE Science Festival που στόχο έχει να προκαλέσει το ενδιαφέρον των νέων για την καινοτομία και την επιστήμη. Μεταξύ αυτών, 80 μαθητές του Δημοτικού του Κολλεγίου Ανατόλια οι οποίοι παρουσίασαν δύο ξεχωριστές δράσεις.   

Οι μαθητές του Ανατόλια ανέβασαν μία θεατρική παράσταση με θέμα το έργο διασήμων επιστημόνων αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των 180 θεατών. To project συντονίστηκε από το Τμήμα Αγγλικών του Δημοτικού Σχολείου και το Science and Technology Department του Κολλεγίου Ανατόλια. Η Μαρία Προεστοπούλου σκηνοθέτησε το έργο με τη συνδρομή της Ιωάννας Χλέτση – αμφότερες καθηγήτριες αγγλικών του Δημοτικού.

Η δεύτερη δράση του Ανατόλια ήταν ο διαγωνισμός Anatolia ACALC Competition, ένα παιχνίδι Λογικής με γρίφους το οποίο είχε διεξαχθεί για πρώτη φορά τον  περασμένο Μάρτιο στο πλαίσιο του 2ου Μαθητικού Συνεδρίου ACSTAC (Anatolia College Science & Technology Annual Conference). Στο SEE Science Festival περισσότεροι από 60 μαθητές από γυμνάσια και λύκεια της Θεσσαλονίκης συμμετείχαν σε αυτόν τον διασκεδαστικό διαγωνισμό που οργάνωσε η Διευθύντρια Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του Ανατόλια Χάιδω Σαμαρά. Την  παρουσίαση των γρίφων στους συμμετέχοντες έκανε ο καθηγητής Μαθηματικών του Ανατόλια Θοδωρής Ανδριόπουλος. Στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού συμμετείχαν ο ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ Ιωάννης Στοϊμένος και η απόφοιτος του Ανατόλια Βίλλη Ζαχαροπούλου.

Το Science Festival διεξάγεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου SEE (South East Europe) Science. Για την πραγματοποίησή του συνεργάζονται 9 φορείς και οργανισμοί από 7 χώρες της Νότιο- Ανατολικής Ευρώπης (Ελλάδα, Ιταλία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Αυστρία και Σλοβακία). Στην Ελλάδα διοργανώνεται από το SEERC - Ερευνητικό Κέντρο του CITY College, Διεθνούς Τμήματος του Πανεπιστημίου του Sheffield και το ΝΟΗΣΙΣ, ενώ με δράσεις τους συμμετέχουν το British Council, το Κολλέγιο Ανατόλια, το ΕΚΕΤΑ, το Ecsite. Αξίζει να σημειωθεί πως το Κολλέγιο Ανατόλια, ένας από τους εταίρους του Έργου για την Ελλάδα, είναι το μοναδικό σχολείο ανάμεσα στους συμμετέχοντες φορείς.

Τη συμμετοχή του Ανατόλια στο SEE Science Festival εξασφάλισε το Τμήμα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του Κολλεγίου (ACIDD).

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη