Loading...
Menu

«Ό, τι και αν πω δεν σε ξεχνώ» Αφιέρωμα στα 100 χρόνια της Θεσσαλονίκης

 

 «Ό, τι και αν πω δεν σε ξεχνώ» Αφιέρωμα στα 100 χρόνια της Θεσσαλονίκης

Μια εξαιρετική θεατρική παράσταση που ενθουσίασε τους γονείς που την παρακολούθησαν, παρουσίασαν τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους στην αφήγηση, την υποκριτική, το τραγούδι, την κίνηση, το χορό τόσο στα ελληνικά όσο και στις τρεις γλώσσες που διδάσκονται: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά.

Η ιστορία της Θεσσαλονίκης αποδόθηκε με εικόνες, ήχους και δρώμενα σε μία παράσταση που χαρακτηρίστηκε από συνοχή, έμπνευση και επαγγελματισμό όλων των συντελεστών αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Ο καθηγητής Σωτήρης Μπαμπατζάνης έγραψε το έργο, επιμελήθηκε την παραγωγή, και ανέλαβε τη σκηνοθεσία μαζί με τον μουσικό Φίλιππο Παπαλεξάνδρου. Το έργο ξεκίνησε με τραγούδια αφιερωμένα στη Θεσσαλονίκη. Ακολούθησε η δραματοποιημένη ιστορία της πόλης, ενώ το φινάλε ήταν ένα αφιέρωμα στο Θεσσαλονικιό συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή, τα τραγούδια του οποίου απέδωσαν οι μαθητές συνοδεία κιθάρας από τον Φίλιππο Παπαλεξάνδρου.

Στον χαιρετισμό του ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου  Νίκος Αρναούτης επαίνεσε και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές του έργου και τόνισε πως το εγχείρημα ήταν «ένα υπέροχο ταξίδι και ένα παράθυρο στην ιστορία της πόλης μας με πρωταγωνιστές τα παιδιά της Στ΄ τάξης».

 

 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη