Loading...
Menu

Οι μαθητές μας, οι καλύτεροι δάσκαλοι της Υγιεινής Διατροφής

 

 Οι μαθητές μας, οι καλύτεροι δάσκαλοι της Υγιεινής Διατροφής

Μία πολύ όμορφη δράση παρουσιάστηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου του Ανατόλια, στις 11 Ιανουαρίου, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος. Θέμα της παιδαγωγικής συνάντησης, στην οποία συμμετείχε όλο το διδακτικό προσωπικό, ήταν η βιωματική παρουσίαση της Υγιεινής Διατροφής, ενός project που εφαρμόστηκε στο Δημοτικό Σχολείο του Ανατόλια τον Νοέμβριο του 2012.

Με πρόσκληση της Σχολικής Συμβούλου Μαρίας Αναγνωστοπούλου, οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Ανατόλια παρουσίασαν με βιωματικό τρόπο όσα διδάχθηκαν και εμπέδωσαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος της Υγιεινής Διατροφής.

Φορώντας χάρτινα καπέλα - ως άλλοι μικροί σεφ - δημιούργησαν την πυραμίδα των τροφών και μετέφεραν τους κανόνες του σωστού διατροφικού μοντέλου. Ταυτόχρονα μέρος του project παρουσιάστηκε με τη χρήση ψηφιακού υλικού που επιμελήθηκε ο καθηγητής Πληροφορικής  Γιώργος Αρναούτης και η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Τασούλα Μαστρογιάννη.

Οι  μαθητές του σχολείου μας ανέλαβαν με επιτυχία τον ρόλο του επιμορφωτή και απέδειξαν πόσο δημιουργικά μπορούν να συνυπάρξουν και να συνεργαστούν παιδιά από διαφορετικά σχολεία.

Η παιδαγωγική συνάντηση οργανώθηκε από τη σχολική σύμβουλο Μαρία Αναγνωστοπούλου και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τρίτης φάσης της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών για την πιλοτική εφαρμογή των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών.

Το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμόζεται στο Δημοτικό Σχολείο του Ανατόλια και δίνει έμφαση στο βιωματικό και διαδραστικό χαρακτήρα των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων.

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν όλοι οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πανοράματος, η Διεύθυνση του Σχολείου και η κ. Αναγνωστοπούλου.

 
 

 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη