Η δραστηριότητα του Κέντρου STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) του Κολλεγίου Ανατόλια επεκτάθηκε στο Νηπιαγωγείο του Anatolia Elementary School και εγκαινιάστηκε με δύο ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες δράσεις.
Την Παρασκευή 12 Απριλίου οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους επισκέφθηκαν τα εργαστήρια Χημείας του 1ου Γυμνασίου. Εκεί έμαθαν για την ιστορία και τις ιδιότητες του σαπουνιού και, στη συνέχεια, φορώντας εργαστηριακές ποδιές και προστατευτικά γυαλιά παρασκεύασαν σαπούνι, το οποίο πήραν στο σπίτι τους. Την Κυριακή 21 Απριλίου περίπου 120 μαθητές και γονείς ήρθαν στο σχολείο για την εκδήλωση «Kindergarten STEM Family Day», στο πρότυπο του «STEM Family Day» που ξεκίνησε πέρυσι για τους μαθητές και τους γονείς τους. Η φιλοσοφία της δράσης είναι η παρουσίαση, με απλό τρόπο, επιστημονικών αρχών, ώστε να γίνεται κατανοητή η επίδραση της επιστήμης και της τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή.
Οι οικογένειες ανά ομάδες συμμετείχαν σε επιστημονικές δραστηριότητες και κατασκευές με την καθοδήγηση του Δρ Ηλία Καλαμπόκη και του καθηγητή Φυσικής Στέλιου Αξαρλή. Περνώντας μέσα από τους κύκλους του νερού, του αέρα και της φωτιάς –και κάνοντας αντίστοιχα πειράματα - οι ομάδες έφτασαν στον ηλεκτρισμό. Τέλος, ενημερώθηκαν για την οικολογική σημασία των ηλιακών φούρνων, τη λειτουργία τους και κατασκεύασαν με απλά υλικά τον δικό τους φούρνο. Η συνάντηση ευχαρίστησε μικρούς και μεγάλους, ειδικά τους τελευταίους που θυμήθηκαν τα μαθητικά τους χρόνια.
Οι εκδηλώσεις Kindergarden STEM οργανώθηκαν από τη διευθύντρια του Νηπιαγωγείου, Έλενα Κότα και τον συντονιστή του Κέντρου STEM στο Κολλέγιο Ανατόλια, Δρ Ηλία Καλαμπόκη. Η συνεργασία του Κέντρου STEM με το Νηπιαγωγείο θα διευρυνθεί και θα ενδυναμωθεί από τη νέα σχολική χρονιά, ώστε οι μικροί μαθητές να μυηθούν με ευχάριστο τρόπο στο μαγικό κόσμο της Επιστήμης.
To Κολλέγιο Ανατόλια ίδρυσε το Κέντρο STEM αποσκοπώντας στην προώθηση ενός καινοτόμου για τα ελληνικά δεδομένα μοντέλου εκπαιδευτικής διαδικασίας, το οποίο οδηγεί τον μαθητή στη διερευνητική μάθηση μέσω εργαστηριακών δραστηριοτήτων.
Powered by © Anatolia 2019
|