Loading...
Menu

Earth Day: Γιορτάζοντας την Ημέρα της Γης

 
Earth Day: Γιορτάζοντας την Ημέρα της Γης
 
 
Με μεγάλη συμμετοχή γονέων και μαθητών, πολλές και ενδιαφέρουσες «πράσινες» δράσεις πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο το Earth Day με την ευκαιρία της Παγκόσμια Ημέρα της Γης.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε πλήθος δραστηριοτήτων που ξεκίνησε με το «Τραγούδι της Γης», δημοτικούς χορούς και θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές της Γ’ Δημοτικού και συνεχίστηκε με ομαδικά παιχνίδια από την οργάνωση «Αρκτούρος». Τα παιδιά διαγωνίστηκαν σε αγώνες ποδηλασίας και συμμετείχαν σε οικολογική σκυταλοδρομία από τους «Πράκτορες του πλανήτη». Παράλληλα οργανώθηκε κατασκηνωτικό παιχνίδι και επίδειξη capoeira από τη ΧΑΝΘ, όπως και φύτευση στους κήπους του σχολείου. Παραδοσιακά παιχνίδια, αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ, κυνήγι θησαυρού, dodge ball και έκθεση ρομπότ και πλανητών, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον παιδιών και γονέων.

Στο πλαίσιο του Earth Day πραγματοποιήθηκαν, επίσης, οικολογικά πειράματα που οργάνωσε το Κέντρο STEM του Κολλεγίου Ανατόλια, συλλογή μαγειρικού λαδιού με σκοπό την ανακύκλωσή του, παρασκευή οικιακών οικολογικών καθαριστικών από την Ε΄ τάξη, παρουσίαση υλικού για τον Πλανήτη Γη από τη Δ΄ τάξη, έκθεση με φωλιές από τους μαθητές της Α’ Δημοτικού.

Η γευσιγνωσία βιολογικών μαρμελάδων και ο μπουφές με τα υγιεινά σνακ, τα οποία φρόντισαν οι γονείς, ολοκλήρωσαν με τον πιο γευστικό τρόπο μία υπέροχη ημέρα. 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη