Loading...
Menu

Ανακύκλωση με φαντασία

 

  Ανακύκλωση με φαντασία

Χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη καπάκια συσκευασιών, οι μαθητές του Anatolia Elementary School γέμισαν την αίθουσα των Εικαστικών του 1ου Δημοτικού με ευφάνταστα και πρωτότυπα έργα.

Τα παιδιά των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων του Anatolia Elementary School διδάχθηκαν, κατά αυτόν τον τρόπο και μέσω της βιωματικής μάθησης, τη συμβολή της ανακύκλωσης στην προστασία του περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα συμμετείχαν στη διαδικασία της ανακύκλωσης δίνοντας μία δεύτερη ευκαιρία σε φαινομενικά άχρηστα υλικά.

Επιπλέον, το εικαστικό αυτό project αποτέλεσε το τελευταίο στάδιο μίας σημαντικής πρωτοβουλίας που ανέλαβαν η Διεύθυνση, οι δάσκαλοι και οι μαθητές του Anatolia Elementary School. Η συλλογή καπακιών από χρησιμοποιημένες συσκευασίες ξεκίνησε πέρυσι με σκοπό να ενισχυθεί η προσπάθεια του Συλλόγου Παραπληγικών Αναπήρων του νομού Πέλλας ώστε να αγοραστεί ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Τα καπάκια πέρασαν από προσεκτική διαλογή από τους μαθητές, ώστε να επιλεγούν εκείνα που θα αποστέλλονταν στον Σύλλογο. Αξίζει να σημειωθεί πως 540 καπάκια ζυγίζουν 1 κιλό, ενώ το Anatolia Elementary School κατέφερε να συγκεντρώσει και να στείλει 1 τόνο εξασφαλίζοντας την αγορά του αμαξιδίου.

Τα υπόλοιπα καπάκια μεταμορφώθηκαν σε όμορφα έργα τέχνης υπό την καθοδήγηση Βέτας Ρεϊση, της δασκάλας Εικαστικών του Α’ Δημοτικού, ενώ τα έργα των μαθητών κοσμούν πλέον την αίθουσα των Εικαστικών.

 
 
 
 
 
 
 
 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη