Εβδομάδα Υγιεινής Διατροφής
Εβδομάδα Υγιεινής Διατροφής
Η Εβδομάδα Υγιεινής Διατροφής πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Anatolia Elementary School από τις 4 έως τις 8 Νοεμβρίου 2013 διδάσκοντας τα πιο «νόστιμα» μαθήματα της χρονιάς. Από το Νηπιαγωγείο μέχρι την ΣΤ’ Δημοτικού, οι μαθητές παρακολούθησαν ομιλίες, πειραματίστηκαν με συνταγές, απόλαυσαν εύγευστα υγιεινά δεκατιανά και γνώρισαν τους κανόνες της σωστής διατροφής. Οι μαθητές της Β΄ τάξης με τη βοήθεια των δασκάλων τους παρασκεύασαν μαρμελάδα με φρούτα εποχής και γιαούρτι με την καθοδήγηση της τεχνολόγου τροφίμων Μαρίας Καλαμάκη, και οι μαθητές της Γ΄ τάξης ετοίμασαν πίτσα με υγιεινά υλικά. Στο πλαίσιο της βιωματικής μάθησης, οι μαθητές της Α’ τάξης επισκέφθηκαν το κτήμα Καζάκη στη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής, και οι μαθητές της Γ΄ τάξης το χωριό Καστανερί στο Πάικο. Στην Εβδομάδα Υγιεινής Διατροφής συμμετείχαν: η παθολόγος - διαβητολόγος Δρ Φιλίτσα Σουγιουλτζόγλου, η τεχνολόγος τροφίμων Μαρία Καλαμάκη, η διαιτολόγος Άντα Ζαχαριάδου. Η Εβδομάδα πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Τα τυροκομικά προϊόντα ήταν προσφορά των γονέων κ.κ. Βαλμά και Μπέλλα, και τα αρτοσκευάσματα των γονέων κ.κ. Μαυρομάτη και Τουρώνη. |