Loading...
Menu

Τα Νήπια γιορτάζουν την 28η Οκτωβρίου

 

 Τα Νήπια γιορτάζουν την 28η Οκτωβρίου

 

Το Νηπιαγωγείο μας γιόρτασε και φέτος την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου και τίμησε τον Πολιούχο της Θεσσαλονίκης Άγιο Δημήτριο και την ελληνική σημαία.

 

Οι μικροί μαθητές επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, περιηγήθηκαν στον χώρο των ρωμαϊκών λουτρών και της κρύπτης, όπου παρατήρησαν τα ευρήματα από τις ανασκαφές, ενώ στάθηκαν με μεγάλο σεβασμό στο πιο ιερό τμήμα της κρύπτης, την Κρήνη Αγιάσματος. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στον κυρίως ναό μαθαίνοντας για την αρχιτεκτονική του. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από το πλήθος των κιόνων, των αγιογραφιών, τις τοιχογραφίες, τα ξυλόγλυπτα και τα ψηφιδωτά.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού. Τα παιδιά έφτιαξαν το στεφάνι από τις δάφνες που μάζεψαν από το campus του σχολείου μας. Μπροστά στο Ηρώο όλοι μαζί, τραγουδήσαμε τον εθνικό μας ύμνο τιμώντας τους Έλληνες αγωνιστές.

 

 

Τα νήπια παρακολούθησαν, επίσης, τη γιορτή για την 28η Οκτωβρίου που ετοίμασαν οι μαθητές της Γ’ τάξη. Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο Anatolia Elementary School φυτέψαμε στο Νηπιαγωγείο αϊ-δημητριάτικα λουλούδια, τα γνωστά μας χρυσάνθεμα. Μία μικρή γλάστρα με χρυσάνθεμα  χαρίστηκε σε κάθε παιδί ως  ενθύμιο της ημέρας. 

 

  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη