Loading...
Menu

Εκδήλωση για τον σχολικό εκφοβισμό

 

Εκδήλωση για τον σχολικό εκφοβισμό 

 

Η διαμόρφωση θετικού κλίματος στο σχολείο και ο καθοριστικός ρόλος των γονέων και κηδεμόνων για την επίτευξή του, βρέθηκαν στο επίκεντρο σχετικής συζήτησης που οργάνωσε το Κολλέγιο Ανατόλια στις 19 Μαρτίου στο Raphael Hall. Η εκδήλωση είχε θέμα «Προάγοντας την επικοινωνία και το θετικό κλίμα στο σχολείο: μια συζήτηση για τον σχολικό εκφοβισμό» και όσοι ήταν παρόντες - γονείς και κηδεμόνες μαθητών του εκπαιδευτικού οργανισμού – είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες και παρουσιάσεις και να συμμετάσχουν στη συζήτηση που ακολούθησε.

Η βραδιά ξεκίνησε με την Αναστασία Καπατζιά, ψυχολόγο, Υπ. Διδάκτωρ Ψυχολογίας του ΑΠΘ η οποία μίλησε με θέμα: «Εκφοβισμός μαθητών/μαθητριών: Από το σχολείο στις νέες τεχνολογίες». Ακολούθησε παρουσίαση των πολύπτυχων και στοχευόμενων δράσεων του Κολλεγίου Ανατόλια για την προαγωγή του θετικού κλίματος στο σχολείο, από τις καθηγήτριες φιλολόγους Αλεξία Σερίδου και Χρύσα Τσιορβά. Η καθηγήτρια φιλόλογος Αθηνά Θύμη παρουσίασε ένα θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα για τον σχολικό εκφοβισμό, ενώ ο θεατρολόγος και καθηγητής θεάτρου του σχολείου Ευάγγελος Μανιτάκης μίλησε με θέμα «Εναλλακτική παιδαγωγική – Θέατρο Φόρουμ» με τη συμμετοχή μαθητών της Α΄ Λυκείου.

Τέλος, η καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας Έλεν Χονδρόπουλος παρουσίασε «Πληροφορίες και υλικό για τον σχολικό εκφοβισμό στην τηλεόραση, το διαδίκτυο και τον κινηματογράφο.

Την εκδήλωση συντόνισαν οι Χριστίνα Βλάχου και Παναγιώτα Δημόγιωργα, ψυχολόγοι του Κολλεγίου Ανατόλια και η Αλεξάνδρα Πενταράκη, ψυχολόγος του Anatolia Elementary School.

 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη