Loading...
Menu
«Ζωο…φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης!»

«Ζωο…φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης!»

 
«Ζωο…φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης!»
 

Το φυσικό περιβάλλον και τα ζώα αποτελούν για τα παιδιά ένα ανεξάντλητο πεδίο ανακαλύψεων, καθώς είναι γεμάτο ζωή, πλούσιο σε ερεθίσματα, τους κινεί την περιέργεια και ενεργοποιεί τις αισθήσεις τους.

Ταυτόχρονα, ένας από τους στόχους του σχολείου μας είναι να καλλιεργήσουμε στους μαθητές μας την έννοια της ενσυναίσθησης σε κάθε μορφή ζωής σε όλον τον πλανήτη δημιουργώντας υπεύθυνους και ευαισθητοποιημένους μελλοντικούς πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου  συμμετείχαν σε ένα  διαθεματικό και διαδραστικό πρόγραμμα πρόγραμμα με τίτλο «Ζωο…φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης!» από την Ομάδα Ζω.Ες. Πρόκειται για μια εθελοντική ομάδα που αποτελείται από ανθρώπους πολλών ειδικοτήτων (εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές σκύλων, θεατρολόγους, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, διατροφολόγους, εικαστικούς) και προσφέρει σε σχολεία  πρόγραμμα ζωοφιλικών ενημερώσεων.

Στόχος του προγράμματος ήταν τα παιδιά να μάθουν για τα ζώα, τη φροντίδα τους και την αγάπη που πρέπει να δείχνουν σ’ αυτά ενοποιώντας πολλά γνωστικά αντικείμενα. Το πρόγραμμα περιλάμβανε εικονογραφημένες ιστορίες αποτυπωμένες στο χαρτί και στον υπολογιστή με θέμα τα ζώα,  διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών, προκαλώντας τα να ανακαλύψουν πράγματα και να προβληματιστούν. Επίσης, πλαισιωνόταν με  δραστηριότητες προφορικού λόγου και ερωτήσεις σχετικά με το θέμα τόσο της προστασίας και της φροντίδας όσο και της κακοποίησης των ζώων, θεατρικό παιχνίδι,  εικαστικές κατασκευές και μουσικοκινητικές δραστηριότητες.

Τις εντυπώσεις έκλεψαν με τη φυσική τους παρουσία στον χώρο του σχολείου τρία πρώην αδέσποτα σκυλιά, που αφού σώθηκαν από βέβαιο θάνατο, υιοθετήθηκαν από την ομάδα, εκπαιδεύτηκαν και κοινωνικοποιήθηκαν, ώστε να είναι απόλυτα δεκτικοί στο ανθρώπινο χάδι και να το επιζητούν. Οι μαθητές και οι μαθήτριες εξοικειώθηκαν με τα ζώα και εξέφρασαν τα ζωοφιλικά τους συναισθήματα.

Ας μην ξεχνάμε τα λόγια του  Μαχάτμα Γκάντι, ότι το μεγαλείο και η ηθική πρόοδος ενός έθνους μπορούν να κριθούν από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη