Loading...
Menu
Ένας κήπος με γερές ρίζες

Ένας κήπος με γερές ρίζες

 
 
 
Ένας κήπος με γερές ρίζες


Σε γιορτινή ατμόσφαιρα και με ανοιξιάτικη διάθεση τα νήπια και τα προνήπια δημιούργησαν τον δικό τους κήπο στην αυλή του Νηπιαγωγείου. Στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων και της βιωματικής μάθησης που υιοθετεί και εφαρμόζει το Κολλέγιο Ανατόλια, οι μικροί μας μαθητές διαμόρφωσαν χώρο καλλιέργειας λαχανικών μαθαίνοντας να συνεργάζονται και να φροντίζουν το φυσικό περιβάλλον. Σημαντική ήταν η βοήθεια που προσέφερε ομάδα παιδιών της Α΄ Γυμνασίου που θα  αναλάβει και τη μετέπειτα συντήρησή του κήπου.


Τα παιδιά εξασκήθηκαν παράλληλα στη γραφή, ετοιμάζοντας ταμπέλες με την ονομασία του κάθε φυτού, οι οποίες τοποθετήθηκαν σε κάθε ρίζα χωριστά.  Ακόμη, στο πλαίσιο της υγιεινής διατροφής που προάγει το Νηπιαγωγείο, οργανώθηκε πικνίκ στην αυλή όπου τα παιδιά δοκίμασαν φρέσκα λαχανικά εποχής και στη συνέχεια δημιούργησαν ομαδικές ζωγραφιές με νερομπογιές από στάμπες λαχανικών. Ο κύκλος των δράσεων ολοκληρώθηκε με αφήγηση παραμυθιού. Την όμορφη αυτή δραστηριότητα παρακολούθησαν γονείς, που συμμετείχαν στις δράσεις και βοήθησαν στο φύτεμα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη