Loading...
Menu
I adore STEM

I adore STEM

 

I adore STEM

 

Φόρεσαν τις ποδιές και τα προστατευτικά γυαλιά τους, πήραν τους δοκιμαστικούς σωλήνες και πειραματίστηκαν με τον κόσμο της επιστήμης. Το κινητό εργαστήριο του STEM τράβηξε την προσοχή των μικρών επιστημόνων και τους προσέφερε μία μοναδική εμπειρία κατά τη διάρκεια της γιορτής «I adore my mommy» που διοργάνωσε το Δημοσιογραφικό Συγκρότημα «Μακεδονία»  στις 15 Μαΐου στο ξενοδοχείο Hyatt Regency.   

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και χρησιμοποιώντας εργαστηριακούς σωλήνες και ποτήρια ζέσεως υλοποίησαν ταυτόχρονα μικρά πειράματα. Η υλοποίηση των πειραμάτων και η εξήγηση τους, έφερε τα παιδιά πιο κοντά στην εξερεύνηση του φυσικού κόσμου με αποτέλεσμα τον εμφανή ενθουσιασμό τους. Τις επιστημονικές δραστηριότητες των παιδιών καθοδήγησε και επέβλεψε ο Δρ Ηλίας Καλαμπόκης, συντονιστής του Κέντρου STEM του Κολλεγίου Ανατόλια, ενώ προσωπικό και απόφοιτοι του σχολείου συνέβαλαν στην επιτυχία των   πειραμάτων.  

Το Κολλέγιο Ανατόλια ίδρυσε τον Οκτώβριο του 2011 το πρώτο Κέντρο Εκπαίδευσης STEM στην Ελλάδα. Το Κέντρο εκπαίδευσης STEM συντονίζει το σύνολο των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Κολλεγίου Ανατόλια καθώς και στο ACT. Τα προγράμματα του έχουν ως στόχο να φέρουν τους μαθητές που συμμετέχουν σε επαφή με πρωτοποριακές εργαστηριακές έρευνες καθώς και να τους χαρίσουν μία πραγματική εικόνα της καθημερινότητα των επιστημόνων και των μηχανικών.

 
 
 
 
 
 
 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη