Loading...
Menu
Μαθαίνω να μην καπνίζω

Μαθαίνω να μην καπνίζω

 
 «Μαθαίνω να μην καπνίζω»

Το Δημοτικό σχολείο του Κολλεγίου Ανατόλια συμμετείχε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου σε ενημερωτική παρέμβαση πρόληψης για το κάπνισμα, μία δράση του προγράμματος Heart II που χρηματοδοτείται από το Behrakis Foundation, με έδρα στη Βοστώνη, και υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΕΣΙΣ και συγκέντρωσε μαθητές από Ε΄ Δημοτικού έως και Α΄ Λυκείου από σχολεία  της Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά  παρουσίασαν τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος μέσα από τον δικό μας δημιουργικό τρόπο.

Οι μαθητές του Ε΄ του Δημοτικού μας χρησιμοποίησαν τη λογοτεχνία για να προσεγγίσουν το θέμα. Επεξεργάστηκαν διηγήματα, προβληματίστηκαν με μαρτυρίες ανθρώπων, και μέσα  από ασκήσεις δημιουργικής γραφής εμπνεύστηκαν αλληγορικές – συμβολικές εικόνες για να αναδείξουν τις διαφορές ανάμεσα στη «Χώρα του Καπνίσματος» και στη «Χώρα της Αποχής από το Κάπνισμα». Στη συνέχεια οι εικόνες αυτές ταξίδεψαν και στα άλλα μαθήματα: 

Στο μάθημα των Εικαστικών μετατράπηκαν σε καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Στο μάθημα της Μουσικής ντύθηκαν με μελωδίες και τραγουδήθηκαν.

Αποτυπώθηκαν στην αγγλική γλώσσα και με τη βοήθεια των Νέων Τεχνολογιών, με εργαλείο το iPad και την εφαρμογή iMovie, όλα αυτά συνδυάστηκαν και ενώθηκαν από τα ίδια τα παιδιά.

Αποτέλεσμα:  

Ένα εντυπωσιακό video, μία διαμαρτυρία προερχόμενη από τα χείλη των μικρών παιδιών που μας δείχνει με τον όμορφο και δυνατό τρόπο  τις αντιθέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες - του καπνίσματος, και της αποχής - και καταλήγει στο ερώτημα:

«Γιατί καπνίζεις;».

 
 
 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη