Loading...
Menu
Υποτροφίες διδάκτρων και τροφείων με διαμονή στο οικοτροφείο του Κολλεγίου Ανατόλια για μαθητές εκτός του Νομού Θεσσαλονίκης

Υποτροφίες διδάκτρων και τροφείων με διαμονή στο οικοτροφείο του Κολλεγίου Ανατόλια για μαθητές εκτός του Νομού Θεσσαλονίκης

 

Υποτροφίες διδάκτρων και τροφείων με διαμονή στο οικοτροφείο

του Κολλεγίου Ανατόλια για μαθητές από όλη την Ελλάδα εκτός του Νομού Θεσσαλονίκης

Εξετάσεις εισαγωγής Σάββατο 13 Μαΐου 2017, Κολλέγιο Ανατόλια

 

Πιστό στον μη κερδοσκοπικό του χαρακτήρα και στην αποστολή του να καταστήσει ακόμη πιο προσιτή την εκπαίδευση υψηλού επιπέδου σε μαθητές με περιορισμένα οικονομικά μέσα, το Κολλέγιο Ανατόλια διευρύνει το Πρόγραμμα Υποτροφιών του και δίνει τη δυνατότητα φέτος σε παιδιά που κατοικούν εκτός του Νομού Θεσσαλονίκης να διεκδικήσουν υποτροφίες διδάκτρων και τροφείων έως 100% με διαμονή στο Οικοτροφείο του Κολλεγίου Ανατόλια.

Οι συγκεκριμένες  υποτροφίες απευθύνονται σε παιδιά που θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2017- 2018 στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου και θα διαμένουν στο Οικοτροφείο του Σχολείου.

Οι υποτροφίες χορηγούνται έπειτα από γραπτή δοκιμασία σε γνώσεις Ελληνικών, Μαθηματικών και Αγγλικών του Δημοτικού σχολείου. Η δοκιμασία είναι κοινή για όλους τους μαθητές είτε εξαρτούν τη φοίτησή τους στο Κολλέγιο Ανατόλια από κάποια υποτροφία είτε όχι.

Σήμερα σχεδόν το 20% του μαθητικού σώματος του Κολλεγίου Ανατόλια λαμβάνει υποτροφία από 100% ως 25% του ποσού των διδάκτρων. Οι υποτροφίες προέρχονται από κληροδοτήματα και δωρεές προς το σχολείο από ιδιώτες και ιδρύματα που αναγνωρίζουν την αξία της ποιοτικής εκπαίδευσης. Μέσω του Προγράμματος Υποτροφιών έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 1.000 υποτροφίες με κριτήρια που αξιολογούν την οικονομική κατάσταση του μαθητή και την επίδοσή του.

Για την απονομή των παραπάνω υποτροφιών θα ληφθούν υπόψη οι επιδόσεις των μαθητών στη γραπτή δοκιμασία επιλογής σε συνδυασμό με το οικογενειακό τους εισόδημα. Οι υποτροφίες καλύπτουν και τα έξι χρόνια φοίτησης εφόσον η επίδοση στα μαθήματα παραμένει υψηλή, η διαγωγή κοσμιότατη και η οικονομική κατάσταση της οικογένειας δεν παρουσιάζει σημαντική αλλαγή.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 στο Κολλέγιο  Ανατόλια.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση και να ενημερωθούν για τα απαραίτητα δικαιολογητικά από το ενημερωτικό έντυπο, όπως αυτά αναφέρονται εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το Οικοτροφείο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής: Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών και Υποτροφιών, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 2310 398203 (κα Κορίνα Θεοδωρίδου), 8.15 – 15.00.

 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη