Loading...
Menu
Stop στον σχολικό εκφοβισμό

Stop στον σχολικό εκφοβισμό

 

Stop στον σχολικό εκφοβισμό

 

"Βάλε και εσύ ένα χεράκι" ήταν το σύνθημα της  δράσης κατά του σχολικού εκφοβισμού που διοργανώθηκε στο Anatolia Elementary School μαζί με το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ).  Την Τετάρτη 1 Μαρτίου,  η ομάδα του “Ζήσε χωρίς εκφοβισμό” επισκέφθηκε το Κολλέγιο Ανατόλια για να ενημερώσει τα τρία τμήματα της ΣΤ^27 Τάξης  για το διαδικτυακό πρόγραμμα “live without bullying”. Η καμπάνια έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον εκφοβισμό μέσα από μια διαδραστική συζήτηση και τη δημιουργία ενός πολύχρωμου καμβά με τα προσωπικά αποτυπώματα όλων των μαθητών.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού και υλοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.livewithoutbullying.com. Μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα παιδιά 10 έως 18 ετών, ενήλικες, γονείς και εκπαιδευτικοί, έχουν τη δυνατότητα να λάβουν δωρεάν και ανώνυμα υπηρεσίες συμβουλευτικής και πληροφορίες σχετικά με το θέμα και την αντιμετώπισή του.

Οι μαθητές και μαθήτριες ενημερώθηκαν μέσα στην τάξη για την ηλεκτρονική πλατφόρμα και τη χρήση της. Η δράση ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία 3 πολύχρωμων καμβάδων. Τα παιδιά από κάθε τμήμα βούτηξαν το χέρι τους στις μπογιές και άφησαν το προσωπικό τους χρωματιστό «αποτύπωμα» δείχνοντας τη δέσμευσή τους για ένα σχολικό περιβάλλον χωρίς εκφοβισμό. Οι καμβάδες θα παραμείνουν στο χώρο του σχολείου αποτελώντας μια καθημερινή υπενθύμιση για τη συλλογική αυτή υπόσχεση.

 
 
 
 
 
 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη