Loading...
Menu
Week of Arts: Μία Εβδομάδα για τον κόσμο της Τέχνης

Week of Arts: Μία Εβδομάδα για τον κόσμο της Τέχνης

 
 

Week of Arts: Μία Εβδομάδα για τον κόσμο της Τέχνης  

 

Εικαστικά, Μουσική, Ιστορία και Θέατρο είχαν την τιμητική τους στη φετινή Εβδομάδα Τέχνης που πραγματοποιήθηκε στο Anatolia Elementary School δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις, να συνομιλήσουν με καλλιτέχνες και να μοιραστούν σκέψεις και συναισθήματα.

Στο πλαίσιο της φετινής Εβδομάδας, ο ζωγράφος και γλύπτης Μιχάλης Καλλιμόπουλος επισκέφθηκε το σχολείο στις 21 Μαρτίου μίλησε με τα παιδιά των μεγάλων τάξεων του Δημοτικού για το έργο του. Η συνάντηση έγινε στη βιβλιοθήκη Bissell όπου ο καλλιτέχνης γεφυρώνοντας τα εικαστικά είδη, παρουσίασε ένα έργο για την παιδικότητα με τη μορφή επιτραπέζιου ποδοσφαίρου Subbuteo, και συγκεκριμένα μία σειρά από ζωγραφισμένα πρωτότυπα αγάλματα μικρής κλίμακας, δημιουργημένα με την τεχνική της τρισδιάστατης (3d) εκτύπωσης.

Την επομένη το Δημοτικό μας σχολείο υποδέχθηκε δύο μουσικούς που ταξίδεψαν τους μαθητές με την Κρητική λύρα και το λαούτο στα μονοπάτια της Κρητικής μουσικής παράδοσης: τον λυράρη Ευάγγελο Δραμουντάνη, από το Ηράκλειο Κρήτης, και τον λαουτιέρη Λευτέρη Στεργιανόπουλο.  Τα παιδιά συζήτησαν με τους μουσικούς για τα μουσικά όργανα και την κατασκευή τους, την παραδοσιακή Κρητική μουσική, την προσπάθεια που απαιτεί η εκμάθηση ενός παραδοσιακού οργάνου, η σημασία της μουσικής και του τραγουδιού στην καθημερινή ζωή της Κρήτης.

Τέλος, οι μαθητές  και οι μαθήτριες της Ε´ τάξης με αφορμή το μάθημα της Ιστορίας μελέτησαν τη βυζαντινή περίοδο από διάφορες πηγές και με τη βοήθεια του πολυμεσικού υλικό που έχουν στο iPad. Επισκέφτηκαν στην πόλη τα μέρη που περπάτησαν πριν αιώνες οι Βυζαντινοί, θαύμασαν στο Βυζαντινό Μουσείο τα ευρήματα εκείνης της ιστορικής περιόδου, και συνδύασαν τις γνώσεις τους σε ένα project που είχε βασικό άξονα την Τέχνη και επιμέρους θεματικές τα ψηφιδωτά, την αρχιτεκτονική και την καθημερινή ζωή των Βυζαντινών. Επιστέγασμα αυτής της "βόλτας" στο Βυζάντιο ήταν η θεατρική παράσταση που υλοποιήθηκε με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών των εικαστικών,  του θεατρικού παιχνιδιού, της μουσικής, και των νέων τεχνολογιών.

 
 
 
 
 
 
 
 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη