Loading...
Menu
Ένα μήλο για βραβείο

Ένα μήλο για βραβείο

 
 

Ένα μήλο για βραβείο

 

Την 1η θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό  "Ένα μήλο την ημέρα... Το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή"  που διοργάνωσε ο αγροτικός συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου κατέκτησαν οι μαθητές της ΣΤ΄ 3 του Anatolia Elementary School, Γιώργος Τρούλλος, Μαρκέλλα Σώνη και Δέσποινα Καραμήτσιου. Οι μικροί μαθητές μας διαγωνίστηκαν στην κατηγορία  "Ψηφιακό-ομαδικό έργο" με ένα animation διάρκειας 3^27 με θέμα – τι άλλο; - το μήλο.

Το ταξίδι της δημιουργίας για τα παιδιά του AES διήρκησε τρεις μήνες, απαίτησε τη λήψη περίπου 600 φωτογραφιών, τη δημιουργία των ηρώων και τη συγγραφή του σεναρίου που έγινε με τη βοήθεια του συμμαθητή τους Γιάννη Παπαδόπουλου προκειμένου να δημιουργηθεί το animation. 

Το ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς υποβλήθηκαν 4.586 ατομικά και ομαδικά έργα από μαθητές Δημοτικού. Οι συμμετοχές ήταν περισσότερες από 10.000 και οι μαθητές εκπροσώπησαν με εικαστικά και ψηφιακά έργα τους όλους τους νομούς της Ελλάδας, από μεγάλα αστικά κέντρα, νησιά και ορεινές περιοχές, ενώ πήραν μέρος και προσφυγόπουλα από το Κέντρο Φιλοξενίας μεταναστών στη Λέσβο.

Η πληθώρα των συμμετοχών και η ποιότητα των έργων οδήγησαν την επιτροπή αξιολόγησης να θεσπίσει επιπλέον βραβεία και να μοιράσει τις πρώτες θέσεις σε περισσότερες από μία ομάδες, αυξάνοντας και τα χρηματικά έπαθλα που απονεμήθηκαν. Ως αποτέλεσμα οι μαθητές του Anatolia Elementary School μοιράστηκαν το έπαθλο με την ομάδα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης και την ομάδα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής.

Ο Διαγωνισμός διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και με την αρωγή του Υπουργείου Υγείας.

 
 
 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη