Loading...
Menu
Το Νηπιαγωγείο συμμετέχει στην εκστρατεία “Let’s do it Greece”

Το Νηπιαγωγείο συμμετέχει στην εκστρατεία “Let’s do it Greece”

 

Το Νηπιαγωγείο συμμετέχει στην εκστρατεία “Let’s do it Greece”

 

Το Νηπιαγωγείο του Κολλεγίου Ανατόλια συμμετείχε στην Πανελλαδική Εθελοντική εκστρατεία “Let’s do it Greece”. Στόχος της συμμετοχής ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών/-τριών από αυτή την μικρή ηλικία σε θέματα φροντίδας και σεβασμού της φύσης και η εξοικείωσή τους με την κουλτούρα του εθελοντισμού, ώστε να αποκτήσουν υπεύθυνο και ενεργό ρόλο εφ’ όρου ζωής (δια βίου μάθηση).

Η εξάσκηση και η καθημερινή επαφή των παιδιών με φιλοπεριβαλλοντικές συμπεριφορές είναι καθημερινές πρακτικές που εφαρμόζονται στο νηπιαγωγείο και διατρέχουν όλο το εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Η συμμετοχή στις παρακάτω δράσεις, λειτούργησε ενισχυτικά και δημιούργησε το πλαίσιο μέσα στο οποίο οι μαθητές/-τριες ένιωσαν μέλη μιας ευρύτερης ομάδας που επιδιώκει έναν κοινό σκοπό. Κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών υπήρξε δημιουργικός οίστρος, ενθουσιασμός και μεγάλη χαρά εκ μέρους όλων μας.

Στο πλαίσιο της δράσης, τα παιδιά περιποιήθηκαν τον λαχανόκηπο του νηπιαγωγείου, και φορώντας ειδικά προστατευτικά γάντια μίας χρήσης καθάρισαν την αυλή και περιοχές του ευρύτερου campus, κατέγραψαν, καταμέτρησαν και διαχώρισαν τα απορρίμματα που συνέλεξαν, και προχώρησαν σε ανακύκλωση των απορριμμάτων. Στη συνέχεια, δημιούργησαν ομαδικά έργα τέχνης εμπνευσμένα από τον καταπράσινο χώρο που περιβάλλει το Κολλέγιο Ανατόλια, και κατέγραψαν τα δικά τους μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος.

 
 
 
 
 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη