Loading...
Menu
Earth Week: Μία εβδομάδα για τη Γη μας

Earth Week: Μία εβδομάδα για τη Γη μας

Ο επιτυχημένος θεσμός της Ημέρας της Γης που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια στο Anatolia Elementary School πήρε φέτος τη μορφή και την έκταση ολόκληρης Εβδομάδας χάρη στη μεγάλη συμμετοχή και το ενδιαφέρον μαθητών και εκπαιδευτικών. Οι δράσεις που σχεδιάστηκαν στόχευαν στην εδραίωση της γνώσης σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης  και συνέχισαν την προσπάθεια που κάνει το σχολείο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά και να τους εμφυσήσει  την αγάπη και τον σεβασμό προς το περιβάλλον.

Το Earth Week περιελάμβανε μία δέσμη βιωματικών δράσεων για τα παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου. Τα παιδιά φύτεψαν λαχανικά, εποχιακά λουλούδια και αρωματικά φυτά, καθάρισαν χώρους του Δημοτικού αλλά και χώρους στο ευρύτερο campus του Ανατόλια και του ACT και συμμετείχαν στον προγραμματισμένο καθαρισμό των πάρκων της Νέας Παραλίας από μουντζούρες και συνθήματα. Εκείνη την εβδομάδα ξεκίνησε ανακύκλωση παλιών βιβλίων και συνεχίστηκε με πιο εντατικούς ρυθμούς η ανακύκλωση μπαταριών και πλαστικών καπακιών, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου είχαν τη χαρά, επίσης, να επισκεφθούν και μία οικογενειακή φάρμα που βρίσκεται σε προάστιο της Θεσσαλονίκης και να διδαχθούν μέσα από το παράδειγμα των ιδιοκτητών της, ότι η ζωή δίπλα στη φύση είναι εφικτή ακόμη και στα όρια μίας μεγαλούπολης.

Earth Week 2017

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη