Loading...
Menu
Εικαστικές αναζητήσεις με οδηγό τον Θεόφιλο

Εικαστικές αναζητήσεις με οδηγό τον Θεόφιλο

Μία διαρκής αναζήτηση είναι η τέχνη μα πάνω από όλα είναι κατάθεση ψυχής. Έτσι ξεκίνησε για τα παιδιά  της Γ’ δημοτικού μια όμορφη εικαστική διαδρομή από την Ελλάδα, προσπαθώντας να ανακαλύψουν τα μοτίβα της λαϊκής παραδοσιακής τέχνης, στην τέχνη άλλων λαών και την αναζήτηση του ελληνικού στοιχείου σε άλλους πολιτισμούς. Οι μαθητές μελέτησαν τη Νότια Ιταλία, την Κύπρο και το Μαρόκο. Έμπνευση σ’ αυτό το ταξίδι ήταν ο Θεόφιλος, ο πιο γνωστός λαϊκός μας ζωγράφος ο οποίος, κατά τον Οδυσσέα Ελύτη «έδωσε έκφραση πλαστική στο αληθινό μας πρόσωπο», αλλά και σύμφωνα με τον  μεγάλο αρχιτέκτονα Λε Κορμπιζιέ ο Θεόφιλος «...Είναι ζωγράφος γεννημένος από το ελληνικό τοπίο».

Από τα ζωγραφιστά σπίτια στα μαστιχοχώρια, στα υφαντά της Κύπρου, από τα κεραμικά και τα ζωγραφιστά αυτοκίνητα της Ιταλίας, μέχρι τα ξεκάθαρα γεωμετρικά σχέδια με τα υπέροχα χρώματα της Ισλαμικής τέχνης, μια αναζήτηση γεμάτη εικόνες, αντιθέσεις αλλά και πολλές ομοιότητες.

Η εργασία των παιδιών έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος Εικαστικών και αυτές τις ημέρες παρουσιάζεται στη Βιβλιοθήκη Bissell μέχρι τις 12 Ιουνίου (9.30 π.μ. – 8 μ.μ., καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής). Το πολιτιστικό αυτό ταξίδι περιελάμβανε επίσης χορό, τραγούδι και μουσική από τις χώρες που μελέτησαν τα παιδιά όπως και γευστικές δοκιμές  παραδοσιακών εδεσμάτων των χωρών που προετοίμασαν και προσέφεραν οι γονείς του κάθε τμήματος.

Εικαστικές αναζητήσεις με οδηγό τον Θεόφιλο

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη