Loading...
Menu
Σεμινάρια για γονείς και κηδεμόνες του Anatolia Elementary School

Σεμινάρια για γονείς και κηδεμόνες του Anatolia Elementary School

 Το τμήμα Ψυχολογικών Υπηρεσιών και Συμβουλευτικής του Κολλεγίου Ανατόλια έχει προγραμματίσει για την τρέχουσα σχολική χρονιά δύο ειδών παρουσιάσεις και σεμινάρια για τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/-τριών του Anatolia Elementary School. Μία σειρά αυτόνομων σεμιναρίων από τον σχολικό ψυχολόγο του AES και ένα σεμινάριο μεγαλύτερης διάρκειας από εξωτερικό εισηγητή.

Συγκεκριμένα:

Η 1η κατηγορία  περιλαμβάνει πέντε αυτόνομες παρουσιάσεις/ σεμινάρια, με συντονιστή τον ψυχολόγο του AES, κ. Χ. Καμαριώτη. Δύο από τις παρουσιάσεις απευθύνονται αποκλειστικά σε γονείς που έχουν παιδιά στο νηπιαγωγείο, ενώ οι άλλες τρεις σε γονείς νηπιαγωγείου καθώς και δημοτικού. Το πρόγραμμα έχει ως εξής :

 

Τίτλος

Σύντομη περιγραφή

Για γονείς των τάξεων

Ημερομηνία Ώρα

Χώρος

Τα συναισθήματα των παιδιών στην προσχολική ηλικία 

Παρουσιάζεται η λειτουργικότητα της συναισθηματικής ανάπτυξης κατά την προσχολική ηλικία και προτείνονται τρόποι μέσα από τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί να αναγνωρίσει, να εκφράσει και να διαχειριστεί τα συναισθήματά του.

Νηπιαγωγείου

18/10/17,

6 μμ.

Bissell Library

Το ζήτημα των ορίων

Η συνάντηση πραγματεύεται τα όρια στις σχέσεις των ανθρώπων και μελετά την οριοθέτηση μεταξύ του γονιού και του παιδιού σε καθημερινά ζητήματα (φαγητό, ύπνο, μελέτη), αλλά και στις σχέσεις του παιδιού με τους σημαντικούς άλλους.

Νηπιαγωγείου-Δημοτικού

1/11/17

6 μμ.

Bissell Library

Το ζήτημα των ορίων

Η συνάντηση πραγματεύεται τα όρια στις σχέσεις των ανθρώπων και μελετά την οριοθέτηση μεταξύ του γονιού και του παιδιού σε καθημερινά ζητήματα (φαγητό, ύπνο, μελέτη), αλλά και στις σχέσεις του παιδιού με τους σημαντικούς άλλους.

Νηπιαγωγείου-Δημοτικού

5/12/17

6 μμ.

Bissell Library

Θέματα διαχείρισης συγκρούσεων

Περιγράφονται οι συγκρούσεις ως βασικό στοιχείο των ανθρώπινων σχέσεων, παρουσιάζονται οι προκλήσεις που προκύπτουν μεταξύ των παιδιών και συζητιούνται προτάσεις για την επίλυσή τους.

Νηπιαγωγείου-Δημοτικού

7/2/18

6 μμ.

Bissell Library

Μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό

Παρουσιάζονται  οι αλλαγές και οι δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει ένα παιδί κατά τη μετάβαση στο δημοτικό, οι στόχοι της διαδικασίας προσαρμογής και ο ρόλος των γονέων.

Νηπιαγωγείου

18/4/18

6 μμ.

Bissell Library

 

Η 2η κατηγορία αφορά ένα σεμινάριο 10 συναντήσεων ομάδας γονέων 8 έως 20 ατόμων που θα το επιλέξουν, βασισμένο στο πρόγραμμα «Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα (Parent Effectiveness Training)» του Thomas Gordon. Εισηγήτρια θα είναι η κ. Άννα Λαλένη, ΜΑ, ECP, προσωποκεντρική ψυχοθεραπεύτρια.

Ο Thomas Gordon με ευφυέστατο τρόπο συγκέντρωσε και δόμησε όλες τις παραμέτρους της σχέσης γονιών-παιδιών και όλες τις καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν. Τα στοιχεία αυτά τα ταξινόμησε και κατόπιν έδωσε ξεκάθαρους τρόπους διαχείρισης για κάθε περίπτωση.

Όλα αυτά που ακούγονται αρκετά "γνωστικά" τα χτίζει πάνω στα βιώματα και τις προσωπικότητες του κάθε γονιού και, αναγνωρίζοντας την υποκειμενικότητα που εξ ορισμού υπάρχει, βρίσκει και καλλιεργεί με σεβασμό τα κοινά στοιχεία που οδηγούν και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση.

Είναι ένα σεμινάριο πυκνό σε ύλη και σε βιωματικές δραστηριότητες. Η συντριπτική πλειοψηφία των γονιών εκφράζονται με ενθουσιασμό για την όλη διαδικασία και επισημαίνουν ότι βοηθήθηκαν όχι μόνο στην επικοινωνία με τα παιδιά τους αλλά και στην αναγνώριση προσωπικών τους στοιχείων και γενικότερα στη διαχείριση των σχέσεων τους.

Το σεμινάριο αποτελείται από 10 τρίωρες συναντήσεις, κατανεμημένες σε 2 συναντήσεις τον μήνα και θα ξεκινήσει τέλη Νοεμβρίου. Η ομάδα θα είναι ολιγομελής και για τη συμμετοχή σε αυτήν είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και η προεξόφληση του κόστους συμμετοχής.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση της Gordon Hellas εδώ.

Δηλώσεις συμμετοχής :

κα Σγουρίδου ) 2310398305 * doras@anatolia.edu.gr

Η δήλωση συμμετοχής, για να είναι έγκυρη, θα πρέπει να συνοδευτεί άμεσα από την πληρωμή του ποσού που αντιστοιχεί στο συνολικό κόστος συμμετοχής : 190 Ευρώ το άτομο ή 290 Ευρώ το ζευγάρι γονέων.

Από το Τμήμα Ψυχολογικών Υπηρεσιών και Συμβουλευτικής του Κολλεγίου Ανατόλια 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη