Loading...
Menu
Εξωσχολικά προγράμματα STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Κολλέγιο Ανατόλια σε συνεργασία με το STEM Education

Εξωσχολικά προγράμματα STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Κολλέγιο Ανατόλια σε συνεργασία με το STEM Education

Έναρξη 6 Νοεμβρίου

Το Κέντρο Εκπαίδευσης STEM του Κολλεγίου Ανατόλια και ο οργανισμός STEM Education φέρνουν το STEM και την Εκπαιδευτική Ρομποτική μέσα από την οπτική του STEM στη Θεσσαλονίκη. Τα προγράμματα αρχίζουν στις 6 Νοεμβρίου απευθύνονται σε μαθητές όλων των σχολείων της Θεσσαλονίκης, από τα Νήπια ως το Λύκειο. Τα προγράμματα περιλαμβάνουν διερευνητικές και βιωματικές δραστηριότητες και γίνονται στους χώρους του Κολλεγίου Ανατόλια.

Ειδικά η Εκπαιδευτική Ρομποτική προσεγγίζεται μέσα από την οπτική και το πνεύμα του STEM. Οι μαθητές γνωρίζουν τις βασικές αρχές και τους νόμους των Φυσικών Επιστημών, τις έννοιες των Μαθηματικών και με τη βοήθεια της Τεχνολογίας (Ρομποτική) προσπαθούν να επιλύσουν προβλήματα του σύγχρονου κόσμου αλλά και του μέλλοντος. Έτσι η προσέγγιση στους αλγορίθμους σκέψης με τους υπόλοιπους τομείς του STEM σχετίζεται άμεσα. Η Εκπαιδευτική Ρομποτική μπορεί να συνδυαστεί με το αγωνιστικό κομμάτι και την προετοιμασία για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής ή την Ολυμπιάδα (WRO-World Robotic Olympiad).

Η προσέγγιση STEΜ θεωρείται παγκοσμίως κορυφαία διότι:

  1. Διεγείρει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα και καλλιεργεί την πρωτότυπη σκέψη
  2. Αναπτύσσει τη βαθειά κατανόηση και την κριτική σκέψη
  3. Εισάγει τους μαθητές στη διαδικασία εντοπισμού και επίλυσης προβλημάτων
  4. Καλλιεργεί τις δεξιότητες και την προσαρμοστικότητα που είναι απαραίτητες για τη νέα εποχή
  5. Καλλιεργεί το πνεύμα συνεργασίας εντός μίας ομάδας, αλλά και τον ευγενή ανταγωνισμό μεταξύ των ομάδων

Οι μαθητές μαθαίνουν ευχάριστα και ξεκούραστα, καθώς δεν υπάρχουν τα παραδοσιακά μαθήματα, αλλά δραστηριότητες. Προσεγγίζουν σε όλους τους τομείς του STEM ταυτόχρονα, αποκομίζοντας ουσιαστική και αποτελεσματική γνώση.

Κατεβάστε από εδώ το πλήρες πρόγραμμα με πληροφορίες για τα προγράμματα.

Περισσότερες πληροφορίες για το Κέντρο Εκπαίδευσης STEM του Κολλεγίου Ανατόλια θα βρείτε στη σελίδα www.anatolia.edu.gr/STEM.

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη