Loading...
Menu
Μία εβδομάδα γεμάτη τέχνη

Μία εβδομάδα γεμάτη τέχνη

 

Ο θεσμός της Εβδομάδας Τέχνης αποτελεί μια ευκαιρία για απελευθέρωση των συναισθημάτων των μικρών μαθητών, μέσω της δημιουργικότητας και της επαφής τους με διαφορετικές εκφάνσεις τους. Η φετινή Εβδομάδα Τέχνης που διήρκησε από τις 12 έως τις 16 Μαρτίου 2018, έφερε τα παιδιά σε μία δημιουργική επαφή με τη μουσική, το θέατρο και τη ζωγραφική χρησιμοποιώντας ως ερεθίσματα τον Shakespeare, τους μοντέρνους εικαστικούς δημιουργούς, τη μουσική παράδοσης της Ανατολής.

Οι μαθητές μελέτησαν και παρουσίασαν το σαιξπηρικό Όνειρο Θερινής Νυκτός,  επισκέφθηκαν τη μόνιμη συλλογή του ΜΜΣΤ «Τα Πολλά Πρόσωπα της Τέχνης» που είναι εμπνευσμένη από την απεικόνιση του ανθρώπινου σώματος μέσα από τη μοντέρνα ματιά σπουδαίων ζωγράφων και καλλιτεχνών του 20ου αιώνα. Η συλλογή ενέπνευσε τους μαθητές να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης στο εργαστήριο που ακολούθησε. Στη συνέχεια, μέσα από τις μελωδικές νότες του σαντουριού, ο Omid Tahmasebpour ταξίδεψε τα παιδιά στους μουσικούς δρόμους και τα μονοπάτια της Τεχεράνης αναδεικνύοντας τον  πλούτο και τη γοητεία μίας  πολυπολιτισμικής μουσικής γλώσσας. Τέλος, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με την Ελληνίδα ζωγράφο Χρυσούλα Παυλίδου, τα έργα της οποίας αντλούν τη μοναδικότητά τους από το έργο του Ευθύμιου Βαρλάμη καθώς και από τον Klimt και τον Hundertwasser.

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη