Loading...
Menu
Παρέα με τον… «Ορφέα»

Παρέα με τον… «Ορφέα»

Η «Παράξενη παρέα του Ορφέα» το παιδικό βιβλίο του συγγραφέα και δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα συνάντησε τους μαθητές της Α’ τάξης του Δημοτικού σχολείου του Κολλεγίου Ανατόλια, και όλοι μαζί ταξίδεψαν στον μαγικό κόσμο της μουσικής και της γνώσης. Αυτό το έμμετρο παραμύθι, μία σύγχρονη παιδική «Κιβωτός του Νώε», παρουσιάζει την ιστορία μίας παράξενης και απρόβλεπτης παρέας ζώων που ξεκινά να συναντήσει στη Θράκη τον μυθικό Ορφέα.

Ο συγγραφέας του βιβλίου επισκέφθηκε στις 4 Μαρτίου το Δημοτικό μαζί με την ηθοποιό Μαρία Παπαδοπούλου, που έκανε την αφήγηση στα παιδιά και τα προσκάλεσε σε ένα θεατρικό παιχνίδι σχετικό με την υπόθεση. Αυτή η δράση ήταν ο επίλογος της εργασίας που είχε προηγηθεί στην τάξη: τα παιδιά διάβασαν το βιβλίο, συζήτησαν για την ιστορία και τις αξίες που αναδεικνύει – φιλία, συντροφικότητα, διαφορετικότητα -, έγραψαν τους δικούς τους στίχους και δούλεψαν ομαδικά στο έργο κολάζ «Το λεωφορείο της φιλίας» που με πολύ χαρά παρουσίασαν στον συγγραφέα.

Ο Βασίλης Κάργας είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης και εργάζεται ως δημοσιογράφος στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη