Loading...
Menu
Δημοπρασία Τέχνης: We Create for our School

Δημοπρασία Τέχνης: We Create for our School

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου η Δημοπρασία Τέχνης με έργα που δημιούργησαν οι μαθητές του Anatolia Elementary School σε συνεργασία με εικαστικούς αποφοίτους. Τη Δημοπρασία διοργάνωσε το γραφείο Institutional Advancement του Κολλεγίου Ανατόλια και συντόνισε ο πάντα εξαιρετικός Γιάννης Σερβετάς, ο οποίος με το πηγαίο χιούμορ του έδωσε στην εκδήλωση έναν ξεχωριστό γιορτινό τόνο.

 

Με όχημα την Τέχνη και με εφόδια το ομαδικό πνεύμα, οι μαθητές μας δούλεψαν ατελείωτες ώρες, με πολλή χαρά και κέφι και δημιούργησαν 38 μοναδικά έργα  τέχνης, τα οποία εντυπωσίασαν το κοινό, που είχε την ευκαιρία να τα θαυμάσει από κοντά λίγο πριν ξεκινήσει η Δημοπρασία, αφού το Tracy Hall μετατράπηκε για ένα πρωινό σε μία ιδιότυπη γκαλερί και γέμισε από χρώμα, διαφορετικά υλικά και ξεχωριστές δημιουργικές ιδέες!

Κατά τη Διάρκεια της Δημοπρασίας, ο  Γιάννης Σερβετάς παρουσίασε και ανέδειξε το κάθε έργο με τον καλύτερο τρόπο με αποτέλεσμα όχι μόνο η δημοπρασία να αναδειχθεί σε ένα από τα πιο ευχάριστα σχολικά events, αλλά και τα ίδια τα έργα να γίνουν ανάρπαστα.

 

Βασιζόμενοι στη βιωματική μάθηση, που αποτελεί μία από τις βασικότερες αρχές της εκπαιδευτικής μας προσέγγισης, διοργανώσαμε μία πρωτότυπη δράση, η οποία ενέπλεξε την ευρύτερη κοινότητα του Σχολείου μας. Ξεκινώντας από τους εικαστικούς αποφοίτους μας που ενέπνευσαν τους μαθητές μας με τη σπίθα της δημιουργίας, τους μαθητές που με τόσο ενθουσιασμό μυήθηκαν σε νέες μορφές Τέχνης και τις εμπέδωσαν αναπτύσσοντας νέες δεξιότητες, τις δασκάλες που με την αμέριστη καθοδήγησή τους βοήθησαν να  κάνουν τις ιδέες  τους πραγματικότητα, ολοκληρώσαμε την πρωτοβουλία αυτή απευθυνόμενοι στους γονείς του Σχολείου μας, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί  τη συλλογική αυτή προσπάθεια.

Πιο συγκεκριμένα, η  Αριάδνη Μαγγά (απόφοιτη ’78), ο Αλφρέδος Μοδιάνο (απόφοιτος ’71), η Βέτα Ρεΐση (απόφοιτη ’80), δασκάλα εικαστικών του Anatolia Elementary School, ο Ξενής Σαχίνης (απόφοιτος ’72), η Κατερίνα Σισκοπούλου (απόφοιτη ’13) και η Μαρία Χατζηκεφαλά,  επίσης δασκάλα εικαστικών του Σχολείου μας, εργάστηκαν μαζί με τους μαθητές μας από τον Δεκέμβριο, βοηθώντας τους να εντρυφήσουν σε νέες τεχνικές. Μέσα από τη γνωριμία και τη συζήτηση σχετικά με τα έργα των αποφοίτων μας και μετά από ώρες δημιουργικού πειραματισμού πάνω σε νέες μεθόδους, δημιούργησαν ξεχωριστά έργα τέχνης, προκειμένου αυτά να δημοπρατηθούν, ενισχύοντας έτσι την κατασκευή του νέου τους Σχολείου. Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές του Δημοτικού έβαλαν και αυτοί το δικό τους λιθαράκι στην υλοποίηση του νέου Anatolia Elementary Learning Complex. 

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν ως δωρεά υπέρ της κατασκευής του νέου Anatolia Elementary Learning Complex, ένα πρότυπο εκπαιδευτικό σύνολο, που θα ενισχύσει τη δημιουργικότητα και την επικοινωνία των παιδιών, ενεργοποιώντας την αναζήτηση της γνώσης από τα πρώτα σχολικά χρόνια.  Η αξία της δωρεάς αυτής, η οποία πραγματοποιήθηκε από γονείς που μας τίμησαν με την παρουσία τους στη Δημοπρασία, αποκτάει, δε, διπλάσια αξία, χάρη στη γενναιόδωρη προσφορά του μεγάλου ευεργέτη του Κολλεγίου Ανατόλια, κ. George Bissell, ο οποίος έχει δεσμευθεί να διπλασιάσει κάθε ευρώ που προσφέρει απόφοιτος ή γονέας του Σχολείου.

 Μέσα από αυτή την αξιόλογη συλλογική προσπάθεια, η μεγάλη οικογένεια του Σχολείου μας γίνεται όλο και ισχυρή, κάνοντας το μέλλον του Σχολείου για τα παιδιά μας ακόμη πιο φωτεινό και αισιόδοξο.

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη