Loading...
Menu
Πράσινη Καινοτομία από τους Μαθητές μας

Πράσινη Καινοτομία από τους Μαθητές μας

 

Έξυπνη γεωργία με χρήση ρομποτικήςπεριβαλλοντικές και μετεωρολογικές εφαρμογές, αλλά και ιδέες για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, είναι μερικές από τις «πράσινες» μαθητικές καινοτομίες που παρουσιάστηκαν στο 11ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής που πραγματοποιήθηκε στο ΝΟΗΣΙΣ. 

Οι μαθητές του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Ανατόλια παρουσίασαν ένα λειτουργικό μοντέλο μιας έξυπνης σχολικής αίθουσας που βελτιστοποιεί τις περιβαλλοντικές της συνθήκες με αυτόματο τρόπο καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια. Το μοντέλο της τάξης περιλαμβάνει αισθητήρες και όργανα δράσης που μετρούν και μεταβάλλουν τις περιβαλλοντικές παραμέτρους καθώς και μια προγραμματιζόμενη υπολογιστική πλακέτα με το κατάλληλο λογισμικό.

Το 3D μοντέλο μίας σχολικής αίθουσας εκτυπώθηκε από 3D εκτυπωτή, και αφού τοποθετήθηκαν αισθητήρες φωτεινότητας – θερμοκρασίας και όργανα δράσης Led,
στοιχεία θέρμανσης και εξαερισμού, συνδέθηκαν στο λογισμικό Arduino, το οποίο διαβάζει τις τιμές των αισθητήρων και αποφασίζει πότε πρέπει να ενεργοποιηθούν τα κατάλληλα όργανα δράσης ώστε η τάξη να διατηρεί τις ιδανικές περιβαλλοντικές συνθήκες για τους μαθητές της.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τους μαθητές μας, καθώς και για την καινοτομία και την έμπνευση  τους, η οποία αποτελεί έμπνευση για όλους μας!

 
 
 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη