Loading...
Menu
10’ με τόνο στην άσκηση πυρκαγιάς

10’ με τόνο στην άσκηση πυρκαγιάς

Αν έπαιρναν βαθμό αυτός θα ήταν “10” και μάλιστα με τόνο. Πειθαρχημένα, προσεκτικά και ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες, τα παιδιά του Anatolia Elementary School πήραν μέρος στην άσκηση πυρκαγιάς που οργάνωσε τον περασμένο Απρίλιο το Τμήμα Ασφάλειας του Κολλεγίου Ανατόλια σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.
Η άσκηση με σενάριο ήταν η τέταρτη κατά σειρά που διοργανώνεται στο Κολλέγιο Ανατόλια τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η αρχή έγινε από την πλευρά των Γυμνασίων στο Ingle Hall, ακολούθησε άσκηση στο Macedonia Hall, στη συνέχεια στο ACT, ενώ με την άσκηση στο Δημοτικό (στο κτίριο των Λεωνιδείων) καλύφθηκε όλο το campus με δράσεις προετοιμασίας για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς.
Η άσκηση ξεκίνησε σύμφωνα με το προετοιμασμένο σενάριο στις 10.00 με  τηλεφωνική επείγουσα κλήση προς το Τμήμα Πυρασφαλείας, ενημερώνοντας ότι υπάρχει πυρκαγιά στο υπόγειο του 1ου Δημοτικού Σχολείο. Το κτίριο εκκενώθηκε από την ομάδα έκτακτης ανάγκης του σχολείου σε δύο λεπτά, ενώ τρία φορτηγά πυροσβεστικών έφτασαν μέσα σε οκτώ λεπτά για να σβήσουν τη φωτιά. Δύο εργαζόμενοι που είχαν μπλοκαριστεί στη στέγη διασώθηκαν από τον γερανό φορτηγών διάσωσης. Η άσκηση ολοκληρώθηκε στις 11.00, όταν όλοι οι συμμετέχοντες είχαν μια ενημέρωση για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες με τον αναθέτοντα επίσημο παρατηρητή. Ο Γενικός Διευθυντής Πυρκαγιάς Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Παχίδης, ο Διευθυντής του Νομού Θεσσαλονίκης Δημήτριος Κοντογιάννης και ο Αρχηγός του 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού Παναγιώτης Μπαθρέλος που παρακολούθησαν την άσκηση, όλοι δήλωσαν ότι ήταν πολύ επιτυχημένη.
 
 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη