Loading...
Menu
Τρεις εβδομάδες Υγιεινής Διατροφής

Τρεις εβδομάδες Υγιεινής Διατροφής

Πιο πλούσια σε δράσεις, διάρκεια, γεύσεις, και εμπειρίες για τα παιδιά ήταν η φετινή Διαθεματική Ενότητα της Υγιεινής Διατροφής που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019. Η φετινή διοργάνωση είχε διάρκεια τρεις ολόκληρες εβδομάδες και αποσκοπούσε στην εμπέδωση και κατανόηση των κανόνων διατροφής που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την υγεία των παιδιών. Ειδικό εκπαιδευτικό υλικό, ενημερώσεις από διατροφολόγους και άλλους ειδικούς, επισκέψεις σε χώρους παρασκευής τοπικών προϊόντων έδωσαν εκείνες τις ημέρες μία πολύ διαφορετική νότα και γεύση στη σχολική ζωή παιδιών και δασκάλων.

Η παράδοση του καθιερωμένου προγεύματος στο σχολείο τηρήθηκε και φέτος με τα παιδιά να απολαμβάνουν υγιεινά και νόστιμα παστέλια, φρούτα, φρεσκοκομμένα λαχανικά, τυρί και κριτσίνια. Από εκεί και πέρα, η κάθε τάξη προσέφερε και κάτι διαφορετικό

Οι μαθητές/-τριες της Α΄ τάξης, που είχαν ως θέμα τα δημητριακά/σιτηρά, επισκέφθηκαν το κτήμα Καζάκη όπου παρασκεύασαν ψωμί, ενώ στο σχολείο δημιούργησαν τα δικά τους μπισκότα δημητριακών

A Kazaki

Οι μαθητές/-τριες της Β΄τάξης, που ασχολήθηκαν με τα γαλακτοκομικά, παρασκεύασαν γιαούρτι στο σχολείο και επισκέφθηκαν το αγρόκτημα του Α.Π.Θ.

B Yogurt 1

Οι μαθητές/-τριες της Γ΄ τάξης ασχολήθηκαν με τα λαχανικά και τα φρούτα. Επισκέφτηκαν το Κτήμα Βεζύρογλου και έφτιαξαν φρουτοσαλάτα στο σχολείο.

G Veziroglou 3

Οι μαθητές/-τριες της Δ΄ τάξης είχαν ως θεματική την ελιά και τα παράγωγά της, επισκέφθηκαν το κτήμα Καζάκη όπου μάζεψαν ελιές και πρόσφεραν εδέσματα από ελιά στους μαθητές/-τριες της Ε΄και Στ΄ τάξης.

rsz d kazaki

Οι μαθητές/-τριες της Ε΄ τάξης ασχολήθηκαν με τη μεσογειακή διατροφή και τα οφέλη της στην υγεία, επισκέφθηκαν το αγρόκτημα στο Α.Π.Θ. και παρασκεύασαν υγιεινά smoothies.

E Auth 1

Οι μαθητές/-τριες της ΣΤ΄ τάξης ασχολήθηκαν με την αποκωδικοποίηση ετικετών των τροφίμων, μαθαίνοντας να «διαβάζουν» τα συστατικά ώστε να καταλαβαίνουν αν υπάρχει διατροφική αξία στα συσκευασμένα τρόφιμα. Στη συνέχεια παρασκεύασαν μόνοι τους το φαγητό τους στην κουζίνα του σχολείου.

ST Mageiremata 3

Την παρουσία τους στην Ενότητα Υγιεινής Διατροφής έκαναν αισθητή και οι μαθητές του νηπιαγωγείου με την αξιοποίηση εκπαιδευτικού υλικού, δράσεις, ενημερώσεις από διατροφολόγους και ειδικούς. Όλα τα παιδιά πρόγευμα στο σχολείο και γεύτηκαν παστέλι, φρούτα, φρεσκοκομμένα λαχανικά, τυρί και κριτσίνια. Συγκεκριμένα:

  • Οι μαθητές/-τριες των προνηπίων συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διατροφοχώρα» στο Ολυμπιακό μουσείο και στο ελαιομάζωμα στις εγκαταστάσεις του ACT. Παρασκεύασαν παστέλι, γνώρισαν τα ελληνικά προϊόντα και τον τόπο προέλευσής τους και συμμετείχαν στη διαδικασία παρασκευής βρώσιμων ελιών και τραχανά.
  • Οι μαθητές/-τριες των νηπίων ενημερώθηκαν για τη στοματική υγιεινή από οδοντίατρο. Παρασκεύασαν κριτσίνια με ελιές, γνώρισαν τα ελληνικά προϊόντα, τον τόπο προέλευσής τους καθώς και τη διαδικασία παρασκευής τραχανά.

Proino 1JPG

Proino 2JPG

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ανατόλια για την πολύτιμη συμβολή του στη διοργάνωση και διεκπεραίωση των δράσεων, τους γονείς της Δ΄ τάξης για τη σημαντική συμμετοχή τους στο project «Ελιά», καθώς και τους παρακάτω γονείς και εταιρίες για την προϊοντική συνεισφορά τους:

Αρβανίτης Τυροκομείο, Δωδώνη, Εξαίρετον, Καράμπελας, Μεβγάλ, Χαΐτογλου, Greek Family Farm, Jannis,  Lucia Hellenic Farming, Βεζύρογλου, Α. & ΣΙΑ,  Αγγέλου - Ασβεστά, Αδαμίδου - Αγγελίδου, Αηδονοπούλου - Παρχαρίδη, Αλεξιάδου - Kαλπάκη, Αλεξίου - Σαραμανίδη, Αμπατζιάδου - Κοκωνιά, Βατάκα - Στέφου, Βλαχάκη - Μιρλιαούντα, Βούλγαρη - Καράμπελα, Βράνη - Σαμαρά, Γεωργιάδου - Τραμπούκη, Γεωργούδα , Γκουλέτσα - Αλεξοπούλου, Δελαντώνη - Μπακοπούλου, Δηματάτη - Ορφανού, Εσκιάδου - Χατζηνάκου, Ηλιάδη - Μανιτάκη, Ηλιάδη - Νατσιοπούλου, Ιωακειμίδης, Ιωακείμίδου - Δαγκλή, Καρανικόλα - Φάσσα, Καρδάση - Ζήνδρου, Καριώτη - Σουγιουλτζή, Κατσούνη - Κοκκινοπλίτη, Κοσμάτου, Κουϊμτζή - Παρισάκη, Κυραζιάκου, Σουσούρα, Κυργίδου, Κυριακίδου - Χατζή, Μακρή - Μακρίδη, Μπρόζου - Γιακουστίδου, Ορφανίδου - Σταύρου, Παγώνη - Μακιού, Πανταζή - Αλέγρα, Παπαγιώτα - Τσιόλια, Παπαδοπούλου - Βανίδη, Παπαδοπούλου - Τσόκα, Πελτέκη - Χατζηεμμανουήλ, Πλατσάς, Πολυζωίδου - Γρηγοριάδου, Πρωτόπαππα - Συμεωνίδη, Ραδοπούλου - Τσακμακίδη, Ράμμου - Παπαδημητρίου, Ράπτη - Μαρόγλου, Ραπτοπούλου - Τσαβδάρογλου, Ρετζέπη - Αντύπα, Σταματάκη - Πέντζου, Στόικου - Δρεβελέγκα, Ταλατά - Κοσμίδη, Ταμπουρή - Δημητριάδη, Τζήμα - Μπερμπερίδη, Τζίκα - Θεοδωρίδου, Τσόπελα - Μπακάλμπαση, Χαραλαμπίδου - Κίτσιου, Χατζηγεωργίου - Βουλγαράκη, Χατζηδημητρίου - Τσίκουλα, Χατζοπούλου, Χούσου - Μιλτσακάκη, Χρουσαλά - Παπαϊωάννου.

Η διατροφική αξία των προϊόντων και ο ρόλος τους στη σωστή ανάπτυξη των παιδιών και στην πρόληψη ασθενειών παρουσιάστηκε με τον καλύτερο τρόπο χάρη στη συμμετοχή των παρακάτω ειδικών, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά:

Αηδονοπούλου - Παρχαρίδη Κατερίνα, Βουλγαροπούλου - Μάρκου Μαργαρίτα, Θεοδωρίδης Μάριος, Κατσίκη - Πασχαλέρη Ειρήνη, Μπασκίνη - Αρσένη Μαρία, Παπαεμμανουήλ - Παπαχατζοπούλου Βιργινία, Παπανδρεοπούλου - Δούζη Αλεξάνδρα, Παπαστογιαννίδου Χρύσα (από την εταιρία ΜΕΒΓΑΛ), Σωτηρούδας Βασίλης, Τζιαφέρη Βαΐτσα.

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη