Loading...
Menu
Οι Αμερικανοί φοιτητές του ACT στην τάξη του Νηπιαγωγείου

Οι Αμερικανοί φοιτητές του ACT στην τάξη του Νηπιαγωγείου

Το πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου του Κολλεγίου Ανατόλια περιλαμβάνει συνεργασίες με μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας από όλες τις βαθμίδες, καθώς ο διάλογος και η συνεργασία με τα μεγαλύτερα παιδιά ωφελούν σημαντικά τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, σύμφωνα με τα θεωρητικά δεδομένα.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, το Νηπιαγωγείο συνεργάζεται με το ACT, το τμήμα πτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του Κολλεγίου Ανατόλια και τους Αμερικανούς φοιτητές του προγράμματος “N.U.in Thessaloniki”. Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό, πρωτοετείς φοιτητές, προερχόμενοι από το Πανεπιστήμιο Northeastern University της Βοστόνης, εγγράφονται για το πρώτο εξάμηνο των σπουδών τους στο ACT, και εκτός από τα ακαδημαϊκά τους καθήκοντα, παίρνουν μέρος σε προγράμματα εθελοντικού χαρακτήρα και κοινωνικής προσφοράς.

Οι Αμερικανοί φοιτητές επισκέπτονται σε εβδομαδιαία βάση τις εγκαταστάσεις του Νηπιαγωγείου του Κολλεγίου Ανατόλια και ενισχύουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετέχοντας σε οργανωμένες και αυθόρμητες δράσεις στην αγγλική γλώσσα, όπως ανάγνωση βιβλίων, γνωριμία με παραδοσιακά παιχνίδια και μουσικές άλλων χωρών, κατασκευές κ.α.

Ορισμένα, μόνο από τα οφέλη της συνέργειας αυτής είναι ότι τα νήπια, μέσα από τις σχέσεις οικειότητας τις οποίες αναπτύσσουν με τους φοιτητές, εκπαιδεύονται στη λειτουργική χρήση της αγγλικής γλώσσας, παράγοντας αυθόρμητο λόγο, εμπνέονται από την αλληλεπίδρασή τους με τους μεγαλύτερους μαθητές, καθώς οι τελευταίοι λειτουργούν ως θετικό πρότυπο, και έρχονται σε επαφή με την πολιτισμική ταυτότητα και την κουλτούρα άλλων λαών.

Όσον αφορά στους φοιτητές, μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα εθελοντικής προσφοράς επιδιώκεται: να έρθουν σε επαφή με όσο περισσότερες πτυχές της ελληνικής κοινωνίας, να συνυπάρξουν με μέλη της κοινότητας, να αναπτύξουν δεξιότητες διαπροσωπικής και διαπολιτισμικής επικοινωνίας, καθώς και να αναστοχαστούν στο πλαίσιο αυτό. 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη