Loading...
Menu
Επίσκεψη της νέας Γενικής Προξένου των ΗΠΑ στο Κολλέγιο Ανατόλια
Από αριστερά: Δρ Πάνος Βλάχος, Πρόεδρος Κολλεγίου Ανατόλια, Elizabeth K. Lee, Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη και οι αντιπρόεδροι του Κολλεγίου Ανατόλια Γιάννης Τσορμπατζόγλου, Chief Operating Officer for Planning & Innovation & Vice President for Cross Divisional Programs, και Peter Chresanthakes, Vice President of Institutional Advancement.

Επίσκεψη της νέας Γενικής Προξένου των ΗΠΑ στο Κολλέγιο Ανατόλια

Το Κολλέγιο Ανατόλια επισκέφθηκε την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020 η Elizabeth K. Lee, η νέα Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Την κ. Lee υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια Δρ Πάνος Βλάχος στο ιστορικό Macedonia Hall, και στη συνέχεια την ξενάγησε στο campus και σε νέες κτιριακές υποδομές του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού. 

Η Γενική Πρόξενος επισκέφθηκε μεγάλα έργα υποδομής και καινοτόμους εκπαιδευτικούς χώρους που υλοποιήθηκαν χάρη και στη συμβολή του κυβερνητικού οργανισμού των Η.Π.Α. USAID/ASHA (United States Agency for International Development/ American Schools and Hospitals Abroad). Μεταξύ αυτών το Κλειστό Γυμναστήριο, η «Νησίδα Καινοτομίας» («Innovation Isle») - που στεγάζει το Fabrication Lab και το Κέντρο Πράσινης Εκπαίδευσης -, αίθουσες ευέλικτης μάθησης, η Βιβλιοθήκη «Ελευθεριάδης».

Τέλος, η Γενική Πρόξενος ξεναγήθηκε στο Anna Papageorgiou STEM Center που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και θα αποδοθεί σε χρήση τον επόμενο μήνα. Το νέο κτίριο σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο schema 4 architects και ενσωματώνει με εντυπωσιακό τρόπο τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, της τεχνολογικής καινοτομίας και της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας. Στεγάζει εργαστήρια Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, χώρο πολλαπλών χρήσεων και ανοιχτό χώρο μάθησης, όπου θα υλοποιούνται πρωτοποριακές, εκπαιδευτικές δράσεις για τους μαθητές και φοιτητές τόσο του Κολλεγίου Ανατόλια όσο και της ευρύτερης κοινότητας. 

Σε ανάρτησή της στο twitter η κ. Lee χαρακτήρισε το Κολλέγιο Ανατόλια «φάρο αμερικάνικου πολιτισμού κουλτούρας και εκπαίδευσης στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και μέρος της ιστορίας της Θεσσαλονίκης αλλά και κομμάτι του μέλλοντος της πόλης με το νέο κτίριο STEM που θα εισάγει καλές πρακτικές και τεχνολογίες από τις ΗΠΑ προς όφελος της νεολαίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια Δρ Πάνος Βλάχος χαρακτήρισε το νέο κτίριο ως «ιδανική έκφραση της εποικοδομητικής συνεργασίας που μπορούν να έχουν η Ελλάδα και οι ΗΠΑ στους τομείς της Τεχνολογίας και της Επιστήμης προς όφελος της εκπαίδευσης, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος» και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην κ. Lee στα νέα της καθήκοντα.  

 LeeAnatolia College 1198

Στην είσοδο του νέου κτιρίου Anna Papageorgiou STEM Center. Από αριστερά Peter Chresanthakes, Vice President of Institutional Advancement του Κολλεγίου Ανατόλια, Δρ Πάνος Βλάχος, Πρόεδρος Κολλεγίου Ανατόλια, Elizabeth K. Lee, Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Πηγή Παχίνη, αρχιτέκτονας και υπεύθυνη του εργοταξίου, Tομή ΑΒΕΤΕ, Γιάννης Τσορμπατζόγλου, Chief Operating Officer for Planning & Innovation & Vice President for Cross Divisional Programs του Κολλεγίου Ανατόλια.

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη