Επίσκεψη της νέας Γενικής Προξένου των ΗΠΑ στο Κολλέγιο Ανατόλια
Το Κολλέγιο Ανατόλια επισκέφθηκε την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020 η Elizabeth K. Lee, η νέα Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Την κ. Lee υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια Δρ Πάνος Βλάχος στο ιστορικό Macedonia Hall, και στη συνέχεια την ξενάγησε στο campus και σε νέες κτιριακές υποδομές του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού.
Η Γενική Πρόξενος επισκέφθηκε μεγάλα έργα υποδομής και καινοτόμους εκπαιδευτικούς χώρους που υλοποιήθηκαν χάρη και στη συμβολή του κυβερνητικού οργανισμού των Η.Π.Α. USAID/ASHA (United States Agency for International Development/ American Schools and Hospitals Abroad). Μεταξύ αυτών το Κλειστό Γυμναστήριο, η «Νησίδα Καινοτομίας» («Innovation Isle») - που στεγάζει το Fabrication Lab και το Κέντρο Πράσινης Εκπαίδευσης -, αίθουσες ευέλικτης μάθησης, η Βιβλιοθήκη «Ελευθεριάδης».
Τέλος, η Γενική Πρόξενος ξεναγήθηκε στο Anna Papageorgiou STEM Center που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και θα αποδοθεί σε χρήση τον επόμενο μήνα. Το νέο κτίριο σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο schema 4 architects και ενσωματώνει με εντυπωσιακό τρόπο τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, της τεχνολογικής καινοτομίας και της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας. Στεγάζει εργαστήρια Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, χώρο πολλαπλών χρήσεων και ανοιχτό χώρο μάθησης, όπου θα υλοποιούνται πρωτοποριακές, εκπαιδευτικές δράσεις για τους μαθητές και φοιτητές τόσο του Κολλεγίου Ανατόλια όσο και της ευρύτερης κοινότητας.
Σε ανάρτησή της στο twitter η κ. Lee χαρακτήρισε το Κολλέγιο Ανατόλια «φάρο αμερικάνικου πολιτισμού κουλτούρας και εκπαίδευσης στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και μέρος της ιστορίας της Θεσσαλονίκης αλλά και κομμάτι του μέλλοντος της πόλης με το νέο κτίριο STEM που θα εισάγει καλές πρακτικές και τεχνολογίες από τις ΗΠΑ προς όφελος της νεολαίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια Δρ Πάνος Βλάχος χαρακτήρισε το νέο κτίριο ως «ιδανική έκφραση της εποικοδομητικής συνεργασίας που μπορούν να έχουν η Ελλάδα και οι ΗΠΑ στους τομείς της Τεχνολογίας και της Επιστήμης προς όφελος της εκπαίδευσης, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος» και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην κ. Lee στα νέα της καθήκοντα.