Loading...
Menu
Έναρξη εργασιών για το νέο campus του Anatolia Elementary School

Έναρξη εργασιών για το νέο campus του Anatolia Elementary School

Κρατώντας το βλέμμα του στο μέλλον, το Κολλέγιο Ανατόλια συνεχίζει την προγραμματισμένη υλοποίηση του στρατηγικού του πλάνου. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, οι εργασίες για την κατασκευή του νέου Anatolia Elementary School campus έχουν ήδη ξεκινήσει. Το νέο συγκρότημα θα ανεγερθεί στο ιδιόκτητο οικόπεδο που σήμερα στεγάζει τις μικρές τάξεις του Δημοτικού (πρώην Λεωνίδεια) και θα δημιουργήσει ένα μοναδικό για την Ελλάδα πρότυπο εκπαιδευτικό σύνολο με παιδοκεντρικό χαρακτήρα. Στο αρχιτεκτονικό σχέδιο του βραβευμένου αρχιτεκτονικού γραφείου SPARCH /ARCHITECTS κυριαρχούν τα απλά γεωμετρικά σχήματα, που συνθέτουν έναν χώρο φαινομενικά απλό και οικείο, όπου τα παιδιά αντιλαμβάνονται το κτίριο σαν το σπίτι τους και τον υπαίθριο χώρο σαν τον κήπο τους. Με τον συνδυασμό διαδραστικών χώρων και ευέλικτης διαχείρισης των τάξεων, το συγκρότημα θα ενισχύσει τη δημιουργικότητα και την επικοινωνία, ενεργοποιώντας την αναζήτηση της γνώσης από τα πρώτα σχολικά χρόνια μέσω της βιωματικής εμπειρίας και της κινητοποίησης της φαντασίας. Την κατασκευή του συγκροτήματος έχει αναλάβει η ΑΒΑΞ Α.Ε.

 

El Libary 01

Την άνοιξη του 2021 αναμένεται, επίσης, να ξεκινήσει η επέκταση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Προγράμματος International Baccalaureate. Η χρηματοδότηση τόσο του νέου Anatolia Elementary School campus, όσο και των νέων εγκαταστάσεων του IB, πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω της συγκέντρωσης δωρεών.

Οι πολύ θετικές αυτές εξελίξεις, καθώς και η πρόσφατη προσθήκη του καινοτόμου Anna Papageorgiou STEM Center, θα ενισχύσουν σημαντικά την εκπαιδευτική προσέγγιση του Κολλεγίου Ανατόλια, παρέχοντας ένα υψηλών προδιαγραφών εκπαιδευτικό περιβάλλον, όπου τόσο το εκπαιδευτικό προσωπικό όσο και οι μαθητές και οι μαθήτριές μας θα καταφέρουν να ανοίξουν ακόμη πιο πλατιά τους ορίζοντές τους.

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη