Loading...
Menu
«Σύνδεση» του AES με το πρωτοποριακό online IEEE Student-Teacher and Research Engineer/Scientist (STAR) Program

«Σύνδεση» του AES με το πρωτοποριακό online IEEE Student-Teacher and Research Engineer/Scientist (STAR) Program

Το Anatolia Elementary School έγινε το πρώτο δημοτικό σχολείο στην Ελλάδα που συμμετείχε στο πρωτοποριακό πρόγραμμα IEEE Student-Teacher and Research Engineer/Scientist (STAR) Program, που έχει ως σκοπό και να παροτρύνει τα παιδιά να καλλιεργήσουν την κλίση τους στους τομείς του STEM και να ενισχύσει το ενδιαφέρον των κοριτσιών για την Επιστήμη και τη Μηχανική.

Η δράση έγινε τον Ιανουάριο στο πλαίσιο της συνεργασίας του IEEE Women in Engineering (WiE) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) και του Κέντρου Εκπαίδευσης STEM του Κολλεγίου Ανατόλια, υπό την αιγίδα του παγκοσμίου IEEE WiE, και περιλάμβανε μία σειρά εργαστηρίων με hands-on δραστηριότητες για τις τάξεις της Δ΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού. Οι δραστηριότητες έγιναν διαδικτυακά με την καθοδήγηση της ομάδας ΙΕΕΕ STEM WiE STAR του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου που αποτελείται από φοιτητές ηλεκτρολόγους μηχανικούς – ορισμένοι απόφοιτοι του σχολείου μας - που έχουν πιστοποιηθεί από την ΙΕΕΕ για να πραγματοποιούν αντίστοιχες δράσεις σε σχολεία. 

IMG 1636JPG

IMG 4370JPG

IMG 4372JPG

IMG 1658JPG

Το IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος επαγγελματικός, εθελοντικός και μη κερδοσκοπικός οργανισμός στον τομέα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών με περισσότερους από 2.000 φοιτητικούς κλάδους. Το φοιτητικό παράρτηµα του Δηµοκρίτειου Πανεπιστηµίου Θράκης βρίσκεται σε ενεργό δράση από το 2000 και έχει αναγνωριστεί σε διαδοχικές χρονιές ως υποδειγµατικό παράρτηµα στο Region 8 του παγκόσμιου ιστού του IEEE.

Το IEEE Women in Engineering (WiE) είναι ένας από τους μεγαλύτερους διεθνείς
επαγγελματικούς οργανισμούς που αριθμεί 22.000 μέλη σε περισσότερες από 100 χώρες, και αποσκοπεί στην προώθηση των γυναικών στους κλάδους της τεχνολογίας και της επιστήμης, και στην ενθάρρυνση των νέων παιδιών να ασχοληθούν ακαδημαϊκά με τον κλάδο της μηχανικής.

Το IEEE Student-Teacher and Research Engineer/Scientist (STAR) Program δημιουργήθηκε από το παγκόσμιο IEEE WIE για να παροτρύνει τους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να ακολουθήσουν τον τομέα του STEM παρέχοντας σε τοπικά σχολεία, μια σειρά από workshops, διαγωνισμούς, παρουσιάσεις, hands-on δραστηριότητες, mentoring, πειράματα και projects διαφόρων ειδών.

Εκτός από την ενθάρρυνση των μαθητών να ακολουθήσουν μηχανική, το IEEE WIE στοχεύει να μεταδώσει το μήνυμα ότι τα μαθηματικά και η επιστήμη είναι εξίσου διασκεδαστικά, καθώς ακολουθούν επιλογές σταδιοδρομίας προς όφελος της ανθρωπότητας και είναι ουδέτερα ως προς το φύλο.

 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη