Loading...
Menu
To STEM ως… οικογενειακή υπόθεση

To STEM ως… οικογενειακή υπόθεση

Παιδιά και γονείς του Νηπιαγωγείου του Anatolia Elementary School συναντήθηκαν διαδικτυακά, την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021 στο πλαίσιο της καθιερωμένης από το 2013, ετήσιας εκδήλωσης Kindergarten STEM Family Day. 

Με την καθοδήγηση της ομάδας STEM του Κολλεγίου Ανατόλια, οι συμμετέχοντες εκτέλεσαν πειράματα με απλά υλικά  σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού και με διάθεση ανακάλυψης και κατανόησης των εφαρμογών της Επιστήμης στην καθημερινότητα.

Kindergarten STEM Family Day 2021 website min

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν και οι δραστηριότητες που έγιναν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.  Φέτος λόγω της πανδημίας όλες οι δραστηριότητες STEM πραγματοποιήθηκαν μέσα στην τάξη με την πολύτιμη συμβολή όλων των νηπιαγωγών, είτε με την ομάδα του STEM συνδεδεμένη μέσω Google Meet,  είτε σε online περιβάλλον κατά την περίοδο των διαδικτυακών μαθημάτων. Οι μαθητές κατα τη διάρκεια της χρονιάς είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν διαδικτυακά στον Κέντρο Πράσινης Εκπαίδευσης του Κολλεγίου Ανατόλια καθώς και στο νεότευκτο κτίριο Anna Papageorgiou STEM Center. 

Το Κέντρο Εκπαίδευσης STEM του Κολλεγίου Ανατόλια προσφέρει στο Νηπιαγωγείο από το 2013 ένα πρόγραμμα STEM για την εισαγωγή στις επιστήμες, με επισκέψεις των παιδιών στα εργαστήρια του Anatolia High School για τη διεξαγωγή πειραμάτων. Με τη νέα χρονιά το Κέντρο Εκπαίδευσης STEM του Κολλεγίου Ανατόλια, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του νηπιαγωγείου θα σχεδιάσει δράσεις για μέση στην τάξη καθώς και επισκέψεις στο Anna Papageorgiou STEM Center. 

Επιπλέον στα προγράμματα δραστηριοτήτων μετά τη λήξη των μαθημάτων (After School Activities) θα προσφέρεται το πρόγραμμα STE(A)M  Explorers,  που έχει ως  στόχο τη βιωματική μάθηση, την επίλυση προβλημάτων και την ανακαλυπτική-διερευνητική διδασκαλία.  

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη