Loading...
Menu
Το πρόγραμμα HOPA συνεχίζεται στο Νηπιαγωγείο

Το πρόγραμμα HOPA συνεχίζεται στο Νηπιαγωγείο

Τον Μάρτιο του 2019 το Νηπιαγωγείο του Κολλεγίου Ανατόλια ήταν το πρώτο σχολείο που εφάρμοσε το καινοτόμο πανευρωπαϊκό πρόγραμμα «Χ.Ο.Π.Α. Ήρωες 112» σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑΜΑΚ και την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Angels Initiative.

Δύο χρόνια μετά τα αποτελέσματα αυτής της πρωτοβουλίας - που έχει λάβει τα χαρακτηριστικά μίας Παγκόσμιας Καμπάνιας για την πρόληψη των εγκεφαλικών επεισοδίων - παρουσιάστηκαν σε διαδικτυακή εκδήλωση του βιβλιοπωλείου Public, την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021.Οι ομιλήτριες ήταν η Καλλιόπη Τσακπουνίδου, εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και συντονίστρια του προγράμματος «ΧΟΠΑ Ήρωες 112» για την Ελλάδα, η ηθοποιός Μαύρα Καζάκη, που διάβασε αποσπάσματα από το Βιβλίο Δραστηριοτήτων, και η Εύα Φράνσις Κουλς εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής στο Anatolia Elementary School.

Το Νηπιαγωγείο του Κολλεγίου Ανατόλια στηρίζοντας πάντα καινοτόμες ιδέες και προγράμματα που καλλιεργούν δεξιότητες στα μικρά παιδιά, ήταν το πρώτο σχολείο παγκοσμίως που το εφάρμοσε, συμμετέχοντας και στον σχεδιασμό του προγράμματος. Σε συνεργασία με μία δωδεκαμελή εκπαιδευμένη διεπιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας οι μικροί μαθητές και μαθήτριες του Νηπιαγωγείου παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα έξι ωρών σε διάρκεια πέντε εβδομάδων, ώστε να εξοικειωθούν με τα κυριότερα συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου και να μπορούν να χρησιμοποιήσουν το 112, κάνοντας τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.

Η κ. Κουλς μετέφερε τις εμπειρίες από την ανταπόκριση των μικρών παιδιών η οποία ήταν και συνεχίζει να είναι ενθουσιώδης και συγκινητική, καθώς νιώθουν ότι αναλαμβάνουν ένα σπουδαίο ρόλο για την υγεία και τη μακροημέρευση των αγαπημένων τους προσώπων όπως είναι ο παππούς ή η γιαγιά.

  • Το πρόγραμμα έχει την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού για τα Εγκεφαλικά Επεισόδια(World Stroke Organization), του SHE (Schools for Health in Europe foundation) και της Ελληνικής Εταιρίας Αγγειακών Εγκεφαλικών Νόσων.

 

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη