Loading...
Menu
«Μάθημα» εξοικονόμησης νερού

«Μάθημα» εξοικονόμησης νερού

Συνεχίζοντας τις προσπάθειες για τη μείωση της χρήσης του πλαστικού μπουκαλιού, το Κολλέγιο Ανατόλια οργάνωσε την καμπάνια “We say no to plastic bottles”. Στο πλαίσιο της αντικαταστάθηκαν οι εξωτερικοί ψύκτες νερού με νέους σύγχρονους που ενθαρρύνουν τη χρήση επαναχρησιμοποιούμενων δοχείων. Οι ένδεκα νέοι ψύκτες έχουν τοποθετηθεί σε κτίρια σε όλο το campus (Macedonia Hall, Anna Papageorgiou STEM Center, Riggs Hall, White Hall, Ingle Hall, Compton Hall, Βιβλιοθήκη Ελευθεριάδης, Δημοτικό Μεγάλων Τάξεων).

Οι αμερικανικής κατασκευής ψύκτες πληρούν τις προδιαγραφές για χρήση από ΑμεΑ, ενώ το σύστημα γεμίσματος μπουκαλιών λειτουργεί με φωτοκύτταρο, έχει χρονοδιακόπτη που σταματά τη ροή όταν η χρήση υπερβαίνει τα 20 δευτερόλεπτα. Ένας πράσινος μετρητής ενημερώνει χρήστη για τον αριθμό των πλαστικών μπουκαλιών (0,5 lt) που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί λόγω της χρήσης του ψύκτη. Οι ψύκτες έχουν, επίσης, προδιαγραφές ασφαλείας για την προστασία από την πανδημία, καθώς δεν διαθέτουν ενσωματωμένο βρυσάκι.

84968161 3E5E 4603 B29D 45ACB9EBA951JPG

Παρόμοιοι τύποι ψυκτών είχαν τοποθετηθεί ήδη από το 2017 στους χώρους του ACT και του Δημοτικού Σχολείου των Μικρών Τάξεων. 

Ειδικά για τα μικρά παιδιά ο τρόπος λειτουργίας και η χρήση του μηχανήματος είναι ένα «ζωντανό» μάθημα για τη σημασία των απλών καθημερινών κινήσεων  – όπως το πάτημα ενός κουμπιού -  στην ορθή διαχείριση του νερού, την προστασία των πόρων και του περιβάλλοντος. Ένα μάθημα ζωής, που γίνεται στο σχολείο βίωμα από την παιδική ηλικία.   

Το κόστος της αγοράς των καλύφθηκε κατά ένα μεγάλο μέρος από τον απόφοιτο μας Γιώργο Παπατζιάν μέσω του Συλλόγου Φίλων του Κολλεγίου Ανατόλια. Το Κολλέγιο Ανατόλια ευχαριστεί θερμά τον δωρητή και τον ΣΦΚΑ.

·         Το Κολλέγιο Ανατόλια διέθεσε από την έναρξη του σχολικού έτους επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία (παγούρια) με το λογότυπο του εκπαιδευτικού οργανισμού σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές του Anatolia High School, ενώ στις νέες μαθήτριες και μαθητές του Anatolia Elementary School τα αντίστοιχα δοχεία διέθεσε ο Σύλλογος Φίλων του Κολλεγίου Ανατόλια.

Share

 

Δημοτικό
Β. Σεβενίδη 31A
Τηλ: 2310 398 254
2310 398 370, 2310 398 209
Γραφείο Εγγραφών: 2310 398 438

Νηπιαγωγείο
Τζον Κένεντι 60
Τηλ: 2310 398 275

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

55535 Πυλαία, Θεσσαλονίκη